Daten6 minuten

Spiritueel daten: 6 voor- en nadelen van een spirituele date

Spiritueel daten: 6 voor- en nadelen van een spirituele date

Heb jij een spirituele levensbeschouwing en ben je op zoek naar iemand die dit met je kan delen? Dan is spiritueel daten iets voor jou. Door op zoek te gaan naar spirituele singles vind je iemand die begrijpt waar je voor staat en waar je in gelooft. Dit kan heel bevrijdend werken, of toch niet? Dit zijn voor- en nadelen van een spirituele date. Wat kan je verwachten en waar moet je rekening mee houden?

Als je op zoek bent naar iemand waar je de rest van je leven mee kan delen, dan is het belangrijk dat je enigszins op een lijn ligt qua levensopvattingen, normen, waarden en religie. Let op: verschillen op dit gebied zijn niet altijd dealbreakers, maar het kan wel voor conflicten zorgen. Op het moment dat jij en je date beiden hetzelfde tegen bepaalde dingen aankijken, is het ijs vaak al gebroken. Daarnaast is er binnen een relatie veel meer onderling begrip.

Dezelfde basis

Dit is niet anders op het gebied van spiritualiteit. Natuurlijk kan een spirituele opvatting heel breed zijn, maar over het algemeen hebben jij en je date dezelfde basis. Dat is fijn en ook precies waarom spiritueel daten zo waardevol is. Als jij veel waarde hecht aan je eigen spiritualiteit is het zeker iets wat handig is om als basis voor het daten te gebruiken.

Voordelen spiritueel daten

Zoals je al kan lezen kan puur spiritueel daten heel veel voordelen hebben. We hebben een paar van deze pluspunten voor je op een rij gezet. Zoek je naar een serieuze, spirituele date? Begin dan vandaag nog met het aanmaken van je profiel. Zo leg je snel contact met gelijkgestemde singles om spiritueel mee te daten.

1. Op zoek naar een zielsverbinding

Als je spiritueel bent onderlegd dan ben je meestal niet op zoek naar oppervlakkig contact. Je zoekt een zielsverbinding. Dit is voor iemand die niets met spiritualiteit heeft misschien lastig te begrijpen, maar die zielsverbinding is een van de meest intense vormen van liefde die er bestaat. Dit betekent namelijk dat je door middel van energie aan een andere ziel bent verbonden. Je zou deze persoon ook wel je zielsverwant kunnen noemen. Een date met iemand waarmee je deze verbinding mee hebt, gaat dan ook bijna als vanzelfsprekend. Je hebt het gevoel alsof je elkaar al jaren kent en het contact gaat bijna als vanzelf. Als je op zoek bent naar deze zielsverbinding dan is het fijn om met gelijkgestemde singles te daten die daarvoor openstaan.

2. Gespreksstof

Een ander voordeel is dat je onderling altijd voldoende hebt om over te praten. Spiritualiteit is zo breed dat je zelfs van elkaar kan leren. Zo is de ene persoon graag bezig met tarotkaarten, runenstenen en kristallen. Daar waar de ander zich vooral bezighoudt met leven na de dood of mind, body, soul en het universum. Het is heel interessant om gelijkgestemden te ontmoeten, die ook nog eens wat kunnen bijdragen in hoe jij jouw eigen spiritualiteit ervaart. Er zullen tijdens het spirituele daten in ieder geval geen ongemakkelijke stiltes vallen – dat is duidelijk.

3. Spiritueel daten is acceptatie van wie je bent

Aan het einde van de dag wil een persoon geaccepteerd worden voor wie hij of zij is. Door aan spiritueel daten te doen weet je zeker dat je iemand tegenover je krijgt die geen problemen heeft met waar jij voor staat.

Nadelen spiritueel daten

Als je gaat daten is er natuurlijk geen garantie dat je bij het eerste afspraakje de liefde van de rest van je leven tegenover je hebt zitten. Wat spiritueel daten betreft, is dit niet anders. Soms valt het reuze mee, maar het kan ook gebeuren dat je date tegenvalt. Er zitten dan ook wel wat (kleine) haken en ogen aan wanneer je op zoekt bent naar een spirituele date. Nieuwsgierig naar wat je verder nog kan verwachten? Lees dan vooral verder.

4. Geen klik

Dit is een risico van daten op zich. Online hebben jullie urenlang, diepe gesprekken gevoerd en elkaar al iets beter leren kennen. De chemie was er. Althans: via het internet dan. Want nu deze persoon tegenover je zit blijk je helemaal niet zoveel met elkaar gemeen te hebben. Dat je uiteindelijk toch ‘geen klik’ met elkaar blijkt te hebben is vervelend, maar valt helaas onder de nadelen van het spirituele daten.

5. Verschil in spiritualiteit

Het klopt dat verschillen in de opvatting van spiritualiteit ook juist verrijkend kan werken. Het kan echter ook een nadeel zijn. Zoals we hierboven al noemden, is spiritualiteit een hele brede levensovertuiging. Je kan dus zomaar iemand treffen waarvan deze opvattingen heel veel afwijken of zelfs haaks staan op waar jij zelf in gelooft. Zoiets is net zo vervelend als wanneer je geen klik met elkaar hebt, maar je hoeft jezelf hier niet door te laten ontmoedigen. Je moet maar zo denken: Had je een date die het net niet was? Dan ben je in ieder geval weer een stapje dichter bij de ware liefde zoals je het voor ogen hebt.

6. Spirituele singles vinden

Mensen lopen niet rond met een bordje op hun voorhoofd waarop staat aangeven wat de hobby, geloofs-, of levensovertuiging is. Was het maar zo duidelijk! Het kan daarnaast ook weer ongemakkelijk zijn om vreemden te ondervragen over hoe ze over spiritualiteit denken. Er bestaat namelijk een risico dat er lacherig over wordt gedaan of dat jouw levensbeschouwing wordt afgedaan als ‘onzin’. Spirituele singles ontmoeten kan op dat gebied best dus best lastig zijn. Gelukkig is hier een heel duidelijke oplossing voor!

Spiritueel daten via OurTime

Door jezelf in te schrijven op OurTime kom je snel en gemakkelijk in contact met je toekomstige, spirituele date. Het enige wat je hoeft te doen is op je profiel aangeven dat je op zoek bent naar iemand waar je spiritueel mee kan daten. Ben jij er klaar voor om een serieuze (ziels)verbinding met iemand aan te gaan?

Schrijf jezelf vandaag nog in op OurTime en kom in contact met een van onze singles!

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven