Daten6 minuten

Car dating: voor- en nadelen van een car date voor ouderen

Car dating: voor- en nadelen van een car date voor ouderen

Car dating; heb jij het al eens gedaan? Het is een heus fenomeen! Aan een car date zitten heel wat voordelen, maar er kleven ook wat nadelen aan deze manier van daten. OurTime zet ze allemaal voor je op een rijtje, zodat jij een goede keus kunt maken.

Wat is car dating?

Misschien vraag je je af: wat is car dating nou eigenlijk? Dat leggen we uit. Car dating is niet veel meer dan daten in de auto. Dat kan een date zijn in je eigen auto of een afspraakje in de auto van de ander. Je kunt al rijdend kletsen met elkaar, stilstaan voor een een diepgaand gesprek of ergens naartoe rijden. Met car dating kun je alle kanten op!

Car dating is zeer geschikt wanneer je elkaar al iets beter kent. We adviseren daarom ook om niet in te stappen bij iemand die je nog nooit ontmoet hebt. Zo houden we car daten leuk en veilig.

De voordelen van car dating

Dit zijn de vier voordelen van car dating:

1. Je hoeft de auto niet uit

Het klinkt een beetje lui, maar het is natuurlijk een groot voordeel dat je de auto tijdens de car date niet uit hoeft (mag wel natuurlijk). Dit is prettig, zeker wanneer je slecht ter been bent of niet te ver wilt of kunt lopen.

Ook bij slecht weer zit je in de auto altijd goed. Of het nu regent, hagelt of hard waait; binnen zit je warm en droog. Ook bij sneeuw en gladheid kun je gewoon in een leuke outfit in de auto verschijnen; laat die snowboots maar thuis!

2. Je bepaalt zelf het verloop van de date

Omdat je op pad bent met je eigen auto – of de auto van de ander – bepaal je zelf het verloop van de date. Je bent mobiel dankzij de automobiel! Rijd je ergens naartoe of parkeer je de auto liever even; het kan allemaal.

In de auto kies je je eigen muziek of favoriete radiozender. Houdt hij of zij van dezelfde muziekstijl als jij? Zing en swing mee. Zet de temperatuur of airco op standje ‘comfortabel’. Ook leuk: zelf wat te eten en drinken meenemen en dit samen in de auto of op een leuke picknickplek nuttigen.

3. Je zit dicht bij elkaar

De een op de chauffeursstoel en de ander op de bijrijdersstoel; hoe gezellig en privé wil je het hebben? Je zit lekker dicht bij elkaar, maar hoeft elkaar niet continu in de ogen te kijken zoals tijdens een diner date. In de auto ontstaan vaak goede gesprekken, omdat je dicht, maar niet té dicht op elkaar zit.

4. Je kunt een goede indruk maken met je auto

Kies je voor car dating, dan kun je ook een goede indruk maken op je date met jouw auto. Dan hebben we het niet alleen over het merk of het type auto, maar ook bijvoorbeeld over of je auto netjes opgeruimd en schoon is. Ook leuk: verras je date eens met een gehuurde auto zoals een ouderwets camperbusje of een cabriolet voor een ritje tijdens een zonnige dag.

Ben je beiden autoliefhebbers, dan is een car date tevens een goede gelegenheid om gezellig over je trots op wielen te praten! Maar: geeft de ander niet zo veel om auto’s, pas dan op dat je hem of haar niet vermoeit met alle technische snufjes van jouw heilige koe.

De nadelen van car dating

En dit zijn de vier nadelen van car dating:

1. Je zit met elkaar in een kleine ruimte

Hoewel de auto tot leuke gesprekken (en meer) kan leiden, kan de kleine omgeving ook benauwend zijn. Stel: de date bevalt niet. Wat is dan een goede manier om hem of haar de autodeur te wijzen of wat is een goed moment om zelf de autodeur achter je dicht te slaan? Bedenk van tevoren goed hoe je dit aan wilt geven.

Een car date met iemand die bijvoorbeeld niet zo fris ruikt, is ook allesbehalve aangenaam!

2. Je hebt weinig beweging

Car dating is comfortabel, maar niet per se heel gezond. Omdat je veel zit, krijg je minder beweging. Het is dan ook verstandig om af en toe het portier te openen en even de benen te strekken. Of een beter idee: combineer een gezellige autorit met een sportieve activiteit zoals een romantische avondwandeling.

3. Je betaalt parkeerkosten

Tenzij je gaat daten buiten de bebouwde kom, loopt de parkeermeter maar door. Maar daar staat tegenover dat je op een parkeerplek wel alle aandacht voor de ander hebt. Ook heb je tijdens een car date geen kosten zoals die van een diner of een bioscoopbezoek, die ook behoorlijk in de papieren kunnen lopen.

Denk ook een beetje aan het klimaat en ga niet úren achter elkaar rijden zonder bestemming. Al die kilometers (en de nodige brandstof) kunnen ook behoorlijk aantikken en voelbaar zijn in de portemonnee.

4. Je kunt autopech krijgen

Tijdens een car date kun je te maken krijgen met autopech. Dit kan iets kleins zijn, maar je kunt ook langs de weg stil komen te staan. Zo’n onverwachte wending is niet leuk. Toch kent ieder nadeel ook een klein voordeel: in een noodsituatie leer je elkaar namelijk wel goed kennen!

Ga je samen met de auto op pad, check dan thuis even of je lidmaatschap bij de wegenwacht nog geldig is. Bedenk van tevoren ook wat je doet in een situatie met autopech en neem altijd wat te eten en drinken mee. Blijf rustig en probeer flexibel te zijn. Zo loopt de date, ondanks alle tegenslag, niet in het water.

Ben jij fan van car dating?

En, hebben we jou en jouw date kunnen enthousiasmeren voor een car date?

Het belangrijkste bij car dating is enige voorbereiding en een flexibele mindset. Nou, waar wacht je nog op? Gooi die tank vol en ga er samen op uit!

En wil je nog veel meer lezen over daten? Neem dan hier eens een kijkje.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven