Daten6 minuten

Onze tips en tricks voor daten als 50-plusser

Onze tips en tricks voor daten als 50-plusser

Als je jarenlang, of zelfs tientallen jaren lang, niet hebt gedatet kan het behoorlijk intimiderend zijn om weer te beginnen. Zeker wanneer de moderne maatschappij het beeld schetst dat je een rijke celebrity moet zijn om aantrekkelijk te zijn als je ouder bent dan 50, en dat je kansen op een fijne relatie anders verkeken zijn.

Gelukkig is dat helemaal niet het geval, en is OurTime er om datingadvies te geven aan mannen en vrouwen van boven de 50 die weer klaar zijn om andere serieuze singles te ontmoeten en hun ideale metgezel te vinden.

Weer beginnen met daten na de 50

Singles die ouder zijn dan 50 hebben vaak een tijdlang niet gedatet, door verschillende redenen. Misschien ben je gescheiden of is je partner overleden, of zag je het gewoon niet zitten om jezelf open te stellen voor nieuwe ontmoetingen. Weet dat je die beslissing helemaal niet hoeft te verantwoorden. Het enige dat nodig is om weer te gaan daten, is dat je er zelf mentaal en emotioneel klaar voor bent.

Neem dan ook de tijd om te ontdekken hoe online daten werkt, en welke manier bij jou past. Zo zorg je ervoor dat je in contact komt met andere singles die er hetzelfde in staan als jij. OurTime is een datingsite die helemaal is gericht op 50-plussers, zodat singles elkaar kunnen vinden en waardevolle relaties kunnen aangaan.

Een voordeel van OurTime is dat je via de zoekmachine kunt filteren op afstand tot jouw woonplaats en nog veel meer elementen, zoals leeftijd, nationaliteit en interesses. Zo zorg je dat je toekomstige partner in crime goed past in jouw leven, en jij in dat van hem of haar. Dus kijk vooral eens goed naar de verschillende filters, en welke jij belangrijk vindt.

Het beste datingadvies voor 50-plussers

Wanneer je weer begint met daten, loop je misschien tegen een aantal barrières aan die je zelfvertrouwen kunnen aantasten als het gaat om een leuke metgezel vinden. Het beste advies dat we je kunnen geven is om bij jezelf te blijven, en de focus te leggen op het opbouwen en in stand houden van je zelfvertrouwen.

Om je gerust te stellen benoemen we hieronder een aantal redenen en vragen die je wellicht tegenhouden om als single 50-plusser te beginnen met online daten of ermee verder te gaan.

1. Ik heb al een paar online dates gehad, en die waren vreselijk. Waarom zou ik ermee doorgaan?

Laat je niet tegenhouden door een paar slechte dates, en onthoud dat die ook kunnen voorkomen buiten online dating. Je hebt vast wel eens een heel ongemakkelijke ontmoeting gehad met een single in levende lijve (en als dat niet zo is heb je geluk, geloof ons maar). Online werkt dat precies zo.

De meeste mensen zullen eerst een paar regenachtige dagen ervaren voordat de zon doorbreekt. Maar het is heel begrijpelijk als je even een mentale break nodig hebt na een paar niet-zo-succesvolle dates, dus neem die tijd vooral als je dat prettig vindt.

Dat is het voordeel aan online daten voor 50-plussers via OurTime: jij hebt zelf de controle over wie je wilt spreken en wanneer je ze wilt ontmoeten.

2. Hoe vind ik na mijn vijftigste nog een partner?

Je hebt misschien het idee dat de online dating pool alleen maar jonge mensen bestaat, maar niets is minder waar. Jongeren neigen misschien sneller naar online dating, maar dat betekent niet dat 50-plussers zich buiten die wereld houden.

We snappen wel waar deze misvatting vandaan komt, want tien jaar geleden werd online daten door veel 50-plussers gezien als een laatste redmiddel voor mensen bij wie het vinden van een relatie op de ‘normale’ manier was ‘mislukt’.

Vandaag de dag is dat idee echt verleden tijd, en is online dating juist vaak de eerste stap in het contact maken met singles in de buurt. Datingsites als OurTime richten zich specifiek op de behoeftes van mannen en vrouwen van 50 en ouder, zodat je niet wordt afgeleid door dingen die niet passen binnen je huidige levensstijl.

3. Online daten is zo modern, ik mis de traditionele romantiek

Een ander beeld dat vaak wordt geassocieerd met online dating is dat online datingsites alleen worden gebruikt om seksuele partners te vinden, en dat het doel van een monogame, langdurige verbintenis is vervangen door de behoefte aan snelle, directe pleziertjes.Dat is misschien waar voor sites gericht op dat doel en die instelling, maar OurTime draait juist om ontmoetingen faciliteren tussen serieuze singles die behoefte hebben aan iemand om bijzondere momenten mee te ervaren.

Daarnaast betekent een relatie die online is begonnen niet dat er geen romantiek kan zijn. Wanneer je iemand via OurTime ontmoet en vervolgens een jarenlange relatie hebt, zou de eerste date misschien digitaal zijn, maar de rest van de relatie speelt zich af buiten het internet, met alle mogelijkheden van dien. De online ontmoeting is slechts het begin. De rest bouwt voort op authentieke behoefte en romantiek.

4. Waarom zou iemand interesse hebben in een gescheiden persoon/weduwe of weduwnaar/ouder iemand?

We hebben allemaal onze onzekerheden. Denk eens terug aan toen je 15 was, en misschien dacht dat niemand een relatie met je wilde omdat je dacht dat je neus te groot was, dat je te klein was of dat je haar niet zacht genoeg was. De onzekerheden die je nu voelt, zijn net zo ‘waar’ als die je toen ervaarde: voor jou voelen ze heel groot, maar voor anderen vallen ze vaak niet eens op. Realiseer je dus dat het gaat om een mentale barrière, niet om een objectieve factor die in de weg staat.

Dat is ook weer een voordeel aan OurTime: de meeste singles die bij ons een profiel hebben aangemaakt hebben een of meerdere moeilijke eindes van een relatie meegemaakt, zijn gescheiden of hebben hun partner verloren. En de meeste mensen zijn daar heel open over.

Het is daarom belangrijk om jezelf open te stellen, want wanneer we ons kwetsbaar opstellen zijn we vaak juist het meest geliefd. Dus als je ergens onzeker over bent is de beste tip die we je kunnen geven om erover te praten met de persoon tegenover je, en te vragen of ze ooit hetzelfde hebben ervaren. Zo bouw je een sterke band op die kan leiden tot vriendschap of misschien wel meer.

Ben je na het lezen van dit artikel klaar om weer te beginnen met daten? Schrijf je dan nu gratis in op OurTime en ontmoet like-minded singles van 50 en ouder.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven