Daten3 minuten

Hoe flirt ik in een file?

Laura, 18 February 2019
Hoe flirt ik in een file?

De maandagmorgen is aangebroken. De weekendbubbels borrelen nog na in je maag, waardoor jouw werkspirit nog wat ver te zoeken is. Een extra likje make-up op de diepe blauwe wallen, een grote bak koffie en een stevig ontbijt helpen je de ochtend door, maar dan breekt het moment van eeuwige frustratie weer aan: een file! Een extra oppepper nodig om deze ochtend te overleven? Gooi je flirtskills in de strijd en maak er het beste van! Voor je het weet race jij door in de snelste versnelling, letterlijk en figuurlijk! Volg deze vijf stappen voor de perfecte rush-hour-crush.

Spot je target

Het markeren van jouw doel doe je natuurlijk niet alleen aan de hand van een mooie auto. Misschien rijdt er wel een prachtige Rolls-Royce naast je, maar is die bestuurder niet helemaal jouw ding. Een perfecte combinatie van auto en bestuurder is waar jij op moet letten! Let ook op bumperstickers, beschadigingen en overige inzittenden. Je wilt natuurlijk niet dat zijn vrouw of haar man er naast zit..

Blijf waar je bent

Heb je jouw target gespot? Dan is het belangrijk dat je niet van baan gaat wisselen of achter hem/haar gaat rijden. Blijf waar je bent! Onnodig links rijden is in dit geval toegestaan, je kunt immers geen kant op. Als je naast jouw fileflirt blijft rijden zal je ook sneller opvallen. Hij/zij zal ook vaker jouw kant op kijken.

Maak contact

Het spannende moment is aangebroken. Wat ga je doen? Druk je op de toeter? Duw je je telefoonnummer tegen het raam of houdt je het toch wat subtieler? Een klein gebaar is in dit geval een betere optie. Lach naar hem/haar, zwaai, geef een knipoog, of maak een ‘wat een vervelende file, maar we moeten er het beste van maken’ –gebaar. Je weet wat ik bedoel.

Raampje open

Het contact is gelegd, en de aandacht is getrokken. Nu wordt het tijd voor het echte werk: draai je raampje open! Het is spannend, maar leuk! Als jouw flirt zijn of haar raampje ook open draait dan heb je beet! Zeg iets grappigs, stel een vraag, zeg je naam of zeg iets over zijn/haar auto bijvoorbeeld. Maak oogcontact, maar vergeet niet: je zit in een auto, dus keep your eyes on the road!

Zet de eerste stap!

Nu wordt het pas echt leuk! Hoe zorg je ervoor dat het een geslaagde fileflirt wordt? Daar ben je zelf bij! Je kunt bijvoorbeeld vragen of hij/zij een koffie wilt drinken bij het volgende tankstation. Jullie zijn nu immers toch al te laat. Je kunt ook een propje maken van je telefoonnummer en via het raampje op de passagiersstoel gooien. Is dit allemaal niet aan de orde, dan heb je in ieder geval een spannende maandagmorgen beleefd!

En onthoudt: als jouw fileflirt totaal mislukt, dan kun je altijd even voorsorteren. Eigen schuld zeggen we dan maar!

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven