Daten3 minuten

Restaurant, expositie, bioscoop: 5 goede redenen om alleen te gaan!

Restaurant, expositie, bioscoop: 5 goede redenen om alleen te gaan!

Uiteten, een avondje in een galerie, naar de bioscoop.. Al deze activiteiten worden altijd gezien als groepsuitjes, maar soms wil je gewoon graag een show bezoeken of iets lekkers eten zonder dat er een heel ding van wordt gemaakt. Jij hebt helemaal geen zin in de zenuwen van een date of het geneuzel van jouw vrienden, jij wil gewoon lekker alleen.

Ken je dit gevoel? Dan heb ik nu goed nieuws: jij hebt namelijk helemaal geen date nodig voor deze uitjes, alleen gaan is helemaal niet vreemd en zelfs populairder dan ooit! Hierbij een aantal redenen waarom het heerlijk is om af en toe in je uppie de deur uit te gaan.

1. Je hebt geen keuzestress

Soms duurt het kiezen van een film langer dan de film zelf. Jij hebt een film uitgekozen, maar die heeft jouw date al gezien. Hij of zij komt met een film die jou oersaai lijkt. Zijn jullie er eindelijk over uit, draait deze precies op het moment dat jullie allebei niet kunnen. Ga je alleen, dan kan je lekker kiezen voor de film die JIJ wilt. Wel zo makkelijk!

2. Je hoeft met niemand rekening te houden

Jij staat net gezellig te kletsen met die knapperd als jouw vrienden komen melden dat ze graag naar huis willen. Jij hebt nog helemaal geen zin! Als je alleen uitgaat, hoef je niemand tevreden te stellen. Je kan gaan en staan waar jij maar wil! Blijf dus vooral nog even flirten, wie weet wat de avond jullie gaat brengen.

3. Je geeft je over

Wanneer je ergens met iemand anders bent, focus jij je op diegene en vergeet je weleens wat jullie precies aan het doen zijn. Je bent zo druk bezig met luisteren, dat je helemaal vergeet te genieten van je diner of dat mooie kunststuk. Als je in je eentje ergens bent, ga jij veel meer op in de situatie. Je zult zien dat je veel meer stil staat bij het moment.

4. Het geeft je zelfvertrouwen

Veel mensen denken dat anderen zich constant met jou bezighouden (het spotlight effect). Dit blijkt helemaal niet het geval te zijn. Tuurlijk ben je een verschijning, maar uit onderzoek blijkt dat mensen veel minder op jou letten dan jij zelf denkt. Je kan dus eigenlijk doen wat je wil! Deze realisatie zal ervoor zorgen dat jij vol zelfvertrouwen in je eentje aan die tafel gaat zitten.

5. Je ontmoet nieuwe mensen

Als jij uitgaat met vrienden blijf jij hoogstwaarschijnlijk in jouw oude vertrouwde groepje hangen. Ben je alleen, dan zal je veel eerder iemand aanspreken. Ook is het makkelijker voor iemand anders om op jou af te stappen als jij niet omsingeld bent door bekenden. Met andere woorden, des te meer kans dat jij in contact komt met een potentiële lover!

Dus hup, kom van de bank af en ga naar die leuke hotspot waar jij al weken naartoe wil. Jij in je eentje op pad.. Dat moet wel een succes worden!

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven