Daten2 minuten

Texting: do’s and don’ts na een eerste date

Laura, 18 February 2019
Texting: do's and don'ts na een eerste date

Wauw, wat was het leuk gisteren! Jullie hadden afgelopen avond eindelijk jullie eerste date en jij ligt al de hele ochtend in je bed na te dromen. Jij pakt je telefoon in de hoop dat jouw nieuwe liefde jou al een berichtje heeft gestuurd, maar helaas.. Hij/Zij ligt vast op een teken van jou te wachten. De vraag is alleen: wat moet jij sturen om zijn/haar hoofd op hol te krijgen? Als je er maar niet naast zit.. Om je een handje te helpen, hebben wij een aantal do’s en don’ts voor jou op een rijtje gezet!

Do’s

1. Het was erg gezellig gister!
Een leuk bericht om te krijgen! Je draait er niet omheen, je laat de ander weten dat je het naar je zin had. Als jij een leuke avond had, dan moet jij nieuwe vlam dat ook zeker gehad hebben.

2. Je zag er prachtig/goed uit.
De ander heeft waarschijnlijk enorm zijn/haar best gedaan om er zo goed mogelijk uit te zien, dus dan is bevestiging heerlijk om te krijgen. Iedereens favoriete compliment!

3. Wanneer zie ik je weer?
De date was zo’n succes dat je haast niet meer kan wachten om jouw nieuwe liefde weer te zien. Als de ander hetzelfde gevoel heeft, tovert dit bericht een glimlach op zijn of haar gezicht.

4. Ik vind je nu nog leuker..
Ik vond je al leuk, maar nu we een echte eerste date hebben gehad vind ik nóg leuker. Hoe fijn is het om zo’n berichtje te krijgen? Jij laat diegene weten dat hij of zij een kei is in eerste indrukken!

Don’ts

1. Jammer dat je niet bij mij wilde slapen.
Dat jouw nieuwe liefde niet direct na de eerste date wilde blijven logeren, dan is zijn of haar keuze. Jij mag het misschien wel jammer vinden, maar hou dat maar lekker voor jezelf.

2. Zou jij mij misschien nog even 30 euro over willen maken voor het eten?
Als jij graag de rekening wil splitten, dan kun je dit het beste op de avond zelf aangeven. Er is niks zo’n grote afknapper dan later nog de rekening onder je neus geschoven krijgen..

3. Vond je het gezellig gister?
Dit berichtje komt een beetje onzeker over en is daarom een ‘don’t‘. Het is beter om aan te geven dat jij het gezellig vond (zie ‘do’s‘), dan kan hij of zij daar op reageren.

4. Het restaurant was echt vreselijk hè?
Niemand houdt van gemiemel op de eerste date. Het gaat er uiteindelijk om dat jullie het leuk hadden met elkaar! Tijdens de eerste dates is jouw zeurkous-alter ego niet uitgenodigd!

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven