Datingsite voor 50 plus | Ontmoet singles van 50+

Singles in Rotterdam: date-activiteiten voor 50-plussers in Rotterdam

Serious Dating Crazy Love
Geboortedatum
Je moet ouder dan 50 jaar zijn om je in te schrijven

  Woon je in Rotterdam en ontmoet je bij voorkeur andere singles die in dezelfde stad wonen? Er zijn genoeg manieren om mannen en vrouwen te ontmoeten in Rotterdam, en wij helpen je graag om iemand te vinden die je leven verrijkt. Door vriendschap, of misschien zelfs een stapje meer.

  Singles ontmoeten in Rotterdam

  OurTime kan je op verschillende manieren helpen om vrouwen of mannen te ontmoeten in Rotterdam. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wil ik direct face-to-face contact maken met iemand, of wil ik liever de tijd nemen om iemand digitaal te leren kennen voordat we elkaar in levende lijve ontmoeten?

  Er is geen goed of fout antwoord, maar het kan best ingewikkeld zijn om te bepalen welke optie het best bij jou past. Daarom delen we hier de verschillende manieren waarop je andere 50-plussers kunt ontmoeten die hetzelfde in het leven staan als jij.

  Ontmoetingen via een datingbureau in Rotterdam

  Wanneer je gebruikmaakt van een datingservice in Rotterdam als OurTime, is een groot voordeel dat je alles op je eigen tempo kunt doen. Je hoeft je niet bezwaard te voelen als je niet direct antwoord wilt geven, en je kunt een relatie stapje voor stapje opbouwen als blijkt dat daar behoefte aan is van beide kanten.

  Zo begin je door op je gemak profielen te bekijken tot je er een tegenkomt die je aanspreekt. Vervolgens kun je elkaar berichten sturen, en als er een klik is overgaan op videobellen om te zien hoe dat bevalt. Op basis daarvan kun je vervolgens besluiten om elkaar ‘echt’ te ontmoeten tijdens een date in Rotterdam.

  Tegen die tijd ken je elkaar al een beetje, waardoor het makkelijker is om een activiteit te kiezen die jullie allebei aanspreekt. Ook zal het zo wat makkelijker zijn om het gesprek gaande te houden. De ontmoetingen in het echt zijn natuurlijk heel belangrijk, omdat je je relatie kan verdiepen, of er misschien achter komt dat de klik toch niet zo naadloos is als gedacht.

  Single-events in Rotterdam

  De andere optie is om deel te nemen aan singles-evenementen voor 50-plussers die OurTime organiseert. Zo hoef je geen profielen te bekijken of berichten te sturen, maar merk je meteen of er een aantrekking is tussen jou en een andere single tijdens een leuke activiteit.

  We organiseren allerlei soorten evenementen, van pubquizzes tot fietstours tot borrels en proeverijen. Wanneer je naar een event gaat dat jouw interesse wekt, is de kans groot dat de singles die daar aanwezig zijn die interesse delen, waardoor je meteen een aanknopingspunt hebt voor een gesprek. Dat haalt gelijk wat spanning van de situatie.

  Inspiratie voor een eerste date in Rotterdam

  Voor de eerste date in Rotterdam raden we aan om uit te gaan van een gedeelde interesse, zodat jullie je allebei op je gemak voelen. Dat biedt de beste basis om je open te stellen en de ander echt te leren kennen, in plaats van een beeld dat vertekend kan zijn door zenuwen over een nieuwe activiteit.

  Een andere tip die we je willen meegeven voor de eerste date, is om een programma samen te stellen met natuurlijke onderbrekingen.

  Het is heel leuk om een dagvullend programma te hebben als jullie het allebei goed naar je zin hebben. Maar mocht nou blijken dat het contact toch anders is dan via berichten, videobellen of de eerste keer dat jullie elkaar hebben gesproken tijdens een single-event in Rotterdam, dan is het wel zo fijn als je niet de hele dag met elkaar zit opgescheept.

  Gelukkig is daar een makkelijke oplossing voor: bedenk verschillende activiteiten waarvan je per moment kunt besluiten om ze wel of niet te doen.

  Begin bijvoorbeeld met een wandeling of een museumbezoek, en stel vervolgens voor om samen nog iets te eten of drinken als je daar zin in hebt. Dat geeft de ander de mogelijkheid om daarin mee te gaan, of om te besluiten dat het voor hem of haar genoeg is geweest voor vandaag. (Wat niet betekent dat er geen hoop is: vermoeidheid is ook een goede reden om vroeg naar huis te gaan.) Je kan ook bewust kiezen voor één activiteit, dan verlang je alleen maar meer naar de volgende date.

  Ideeën voor tweede, derde en verdere dates in Rotterdam

  Was de eerste date een succes? Dan kun je voor verdere dates in Rotterdam overwegen om het wat spannender te maken door elkaar uit te dagen om nieuwe dingen te proberen.

  Een hobby van de een waar de ander nog geen ervaring mee heeft bijvoorbeeld, of een activiteit die jullie allebei al lang willen doen maar nooit hebben gedaan zoals een kookworkshop. Nieuwe activiteiten ondernemen is namelijk een leuke manier om vertrouwen op te bouwen als er wederzijdse interesse is in het verdiepen van de relatie.

  Ideeën voor dates in Rotterdam om interesses te delen, iets nieuws uit te proberen of elkaar te ondersteunen:

  Ben je er klaar voor om single 50-plussers in Rotterdam te ontmoeten? Schrijf je dan in voor OurTime, en we helpen je bij het vinden van een partner om de bijzondere momenten van het leven mee te delen.

  Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven