Wanneer je als 50-plusser weer gaat daten na misschien wel jaren kan dat best overweldigend zijn. Je vraagt je misschien af wat je nou precies te bieden hebt, of maakt je zorgen over hoe anders daten als 50-plusser zal zijn vergeleken met toen je jonger was.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want Ourtime is er om je te helpen. In dit artikel delen we 5 tips om te daten met vrouwen boven de 50 en hoe is het om als 50-plus vrouw weer een stap te zetten in de datingwereld.

1. Wees open en wees jezelf

Eigenlijk blijft de kern van daten precies hetzelfde, ongeacht je leeftijd: wees jezelf, zodat je iemand kunt ontmoeten die om je geeft precies zoals je bent. Je hoeft natuurlijk niet direct je levensverhaal op tafel te leggen zodra je met iemand een klik hebt, maar wees niet bang om dingen te delen waar je onzeker over bent.

Als de ander daar negatief op reageert, weet je dat je met diegene geen waardevolle relatie kunt opbouwen. Wanneer de ander juist positief reageert, kom je dichter tot elkaar en geef je de ander het vertrouwen dat hij of zij ook onzekerheden mag delen.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Freek
John (alias)
Fred
Marco & Margot
Ellen
Adriaan Jan
Ben en Marianne
George en Alie
Ton en Sylvia
Pierre
Han
Ger & Lies
piet
Tony
jelte
Pieter
Joop
ton uit schoonhoven
Jos & Loes
Walter

2. Observeer en geef oprechte complimenten

Neem wanneer je elkaar voor het eerst face-to-face leert kennen de tijd om te observeren hoe de ander zich gedraagt, en begin de kennismaking positief door een oprecht compliment te delen. Valt zijn of haar glimlach je bijvoorbeeld meteen op, of ben je onder de indruk van de gekozen outfit?

Houd daarnaast in de gaten of de ander zich op zijn of haar gemak lijkt te voelen. Heb je het idee dat hij of zij wat gespannen is en herken je dat bij jezelf? Benoem het, dan hebben jullie meteen iets om het over te hebben. Ook al ben je natuurlijk heel enthousiast om op een leuke date te zijn, zorg er wel voor dat jullie allebei evenveel aan het woord kunnen komen. Er zijn geen grotere afknappers dan constant onderbroken te worden, zelfs al is het met de beste bedoelingen.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

3. Neem de tijd voor elkaar

Een voordeel aan Ourtime is dat je berichten kunt lezen en sturen wanneer het uitkomt. Dat is ideaal om elkaar in de eerste instantie wat beter te leren kennen, maar we raden je aan om zodra duidelijk is dat er wederzijdse interesse is om meer over elkaar te weten te komen, een moment af te spreken om tegelijkertijd online te zijn.

Afhankelijk van wat jullie zelf willen kunnen jullie dan videobellen, maar ook direct op elkaars berichten antwoorden brengt je dichter bij elkaar dan moeten afwachten wanneer het volgende bericht binnenkomt.

Gaat het goed en willen jullie elkaar in het echt ontmoeten? Neem daar dan echt de tijd voor, en spreek niet af vlak voor een volgende afspraak waardoor je steeds de klok in de gaten moet houden.

Coach Hi, ik ben jouw Ourtime coach. Hoe kan ik je helpen? Zoek

4. Droom samen over de toekomst

Als 50-plusser heb je al heel wat levenservaringen achter de rug, en misschien al een deel van de doelen en dromen die je had verwezenlijkt. Maar dat betekent niet dat er niet nog meer is om over te dromen, en hoe heerlijk is het om dat samen te doen?

Fantaseer over de verre reizen die jullie samen zouden willen maken, of juist de activiteiten die je dichter bij huis graag eens wilt doen. Zo ontstaat vanzelf een lijst met dingen waar je samen naar uit kan kijken, ideaal voor volgende dates en weekendjes weg als jullie zo ver zijn.

Vind singles met dezelfde interesses Inschrijven

5. Stel je kwetsbaar op

Misschien wel de belangrijkste tip die we je mee willen geven is om niet bang te zijn jezelf kwetsbaar op te stellen. Lichamelijke kwaaltjes, zorgen die je bij je draagt, onzekerheden over wat de ander zal denken over bepaalde dingen die je hebt gedaan of meegemaakt… Wanneer je het gevoel hebt dat er een basis ligt voor een waardevolle, langdurige relatie is het belangrijk dat uiteindelijk aan je date te vertellen. Dit hoeft niet gelijk bij de eerste afspraak, maar is wel belangrijk om te delen.

Zo kun je met zekerheid en vertrouwen samen verder, wetende dat er geen verborgen geheimen zijn en dat jullie elkaar steunen in alles dat jullie zijn, en genieten van alles wat jullie te bieden hebben. Dat is toch uiteindelijk wat we allemaal graag willen in een goede relatie.