Wanneer je zelf hoger opgeleid bent, is het belangrijk om binnen je relatie te kunnen praten over de onderwerpen die je interesseren en om genoeg uitgedaagd te worden op intellectueel niveau. Hoewel het helemaal geen vereiste hoeft te zijn dat de ander ook hoger opgeleid is, wordt de kans op een fijne klik wel groter wanneer jullie beiden een opleiding hebben gevolgd op een gelijksoortig niveau.

Het mooie aan Ourtime is dat je iemands opleidingsniveau al kent voordat je contact legt, waardoor de kans groter is dat jullie niet langs elkaar heen zullen praten. In dit artikel kaarten we verschillende aspecten aan van daten voor hoger opgeleiden, zodat je weet waar je op kunt letten op jouw reis naar een waardevolle relatie.

Vind single 50-plussers op hetzelfde niveau

Hoewel liefde en waardevolle relaties echt niet worden bepaald door de diploma’s die jij of je toekomstige metgezel hebben behaald of door jullie carrières, heeft als hoger opgeleide 50-plusser daten met singles die ook hoger opgeleid zijn een aantal voordelen:

  • Communiceren op je eigen niveau. Aan het begin van een relatie maakt opleidingsniveau vaak weinig tot helemaal niet uit, als er maar een klik is. Wanneer de relatie langer doorloopt, bestaat echter een kans dat het lastig wordt om langdurig niet op je eigen niveau te communiceren.
  • Vergelijkbare doelen. Wanneer jullie allebei als hoger opgeleide het werkende leven zijn ingestapt en toe hebben gewerkt naar grote doelen als een rustig pensioen met ruimte om te reizen bijvoorbeeld, is de kans groot dat jullie op dit moment op zoek zijn naar dezelfde dingen. En iemand om die momenten waar je naartoe (hebt ge)werkt mee te kunnen delen.
  • Eindeloze gespreksstof. Zeker wanneer jullie opleiding en werkervaring in (ongeveer) hetzelfde veld vallen of in een veld waar jullie beiden in geïnteresseerd zijn, zullen er niet gauw te weinig onderwerpen zijn om over te praten.
Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Wij hebben geen foto’s van ons samen. De voornamen zijn Mariet en Johan
Jos & Loes
Anita & Jacques
ton uit schoonhoven
Aat en Susan
Ellen
Wim
René & Nelleke
Thomas
Arjan en Luciënne
Trudy
John (alias)
Alida & Jaap
Rob
Jac
Fred
Annie en Jan
Henk
Asha kalpoe
Joop

Ken jezelf en leer de ander kennen

Zorg dat je weet waar je naar op zoek bent wanneer je hoger opgeleide 50-plussers gaat ontmoeten via Ourtime. Reflecteer op je eerdere relatie(s) en ga na wat voor jou een relatie waardevol maakt. Vraag daar ook naar bij de ander, zodat je meteen weet of de kern van waar jullie naar zoeken overeenkomt.Als dat zo is, vergroot je de kans dat een initiële klik kan doorgroeien naar een waardevolle vriendschap, en misschien wel meer.

Ourtime is de perfecte plek om te daten met hoger opgeleide singles boven de 50, omdat je op basis van iemands profiel en online gesprekken al een beeld kan vormen, en kan inschatten in hoeverre jullie bij elkaar zouden passen nog voordat je elkaar face-to-face ontmoet.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

Blijf dicht bij jezelf: plezier maken mag

Laat je niet gek maken door de term ‘hoger opgeleid’ en blijf vooral wie je bent. Houd je naast culturele en intellectuele bezigheden van streekromans of videogames? Daar is helemaal niets mis mee, en het is belangrijk dat je het gevoel hebt dat je die dingen kunt blijven doen binnen een relatie.

Wees open naar andere hoger opgeleide singles toe, zodat je iemand kunt vinden die het net zo leuk vindt als jij om hardop te zingen, of die er in ieder geval blij van wordt om te zien hoeveel plezier jij eruit haalt.

De meest waardevolle relaties zijn degenen waarbinnen je elkaar stimuleert en uitdaagt tot nieuwe activiteiten en denkwijzen, maar waarbinnen je ook mag blijven vasthouden aan je eigen favoriete activiteiten.

Coach Hi, ik ben jouw Ourtime coach. Hoe kan ik je helpen? Zoek

Volg je gevoel en wees eerlijk

Wees eerlijk naar andere singles, maar vooral ook naar jezelf. Ga na waarom je graag wilt daten met hoger opgeleiden. Gaat het erom dat je behoefte hebt aan communicatie op je eigen niveau, of voel je druk vanuit je omgeving om een partner te vinden die voldoet aan specifieke eisen?

In andere woorden: gaat het om de inhoud, of om de status van daten met een hoger opgeleide 50-plusser? Wanneer je dat voor jezelf duidelijk hebt, wordt het makkelijker om singles te vinden die bij jou aansluiten en vergroot je de kans op een match die kan leiden tot een waardevolle, langdurige relatie.