Wanneer je behoefte hebt aan iemand om de belangrijke dingen van het leven mee te delen, kun je al gauw terechtkomen in een ‘man zoekt vrouw’-situatie. Vrienden zijn op de hoogte van het feit dat je single en ‘op zoek’ bent. Wel zo handig, toch?

Het klinkt misschien gek, maar om een relatie te ontwikkelen die uitgroeit tot een betekenisvolle relatie is het vaak juist een kwestie van loslaten en simpelweg genieten van de tijd die je samen doorbrengt.

Natuurlijk is duidelijk dat je klaar bent voor een langdurige relatie wanneer je dat aangeeft in een online datingprofiel. Duidelijkheid scheppen op je profiel zorgt ervoor dat je alleen andere singles ontmoet die hetzelfde willen als jij.

Maar er is een verschil tussen een vrouw ontmoeten en misschien wel ‘dé vrouw’ ontmoeten. Eerst moet je elkaar leren kennen, en zo gaandeweg ontdekken of er ruimte is voor een diepere relatie.

Wat houdt ‘daten’ eigenlijk in?

We horen je denken: “maar ik ga toch niet daten met een vrouw die sowieso geen goede match voor mij is?” Nee, dat klopt. Maar het gaat om de mindset.

Wat ons betreft gaat het bij daten om elkaar beter leren kennen, en het ontwikkelen van een vriendschap die uiteindelijk zou kunnen doorgroeien naar meer. Wanneer het basiselement van vriendschap ontbreekt, zit er vaak geen langdurige diepere relatie in.

Tijdens het daten kom je erachter hoe jullie je voelen in elkaars bijzijn, of je makkelijk met elkaar praat, of je de behoefte ervaart om elkaar nog beter te leren kennen.

Zo merkt zij wat voor man jij bent, en of ze zich bij jou op haar gemak voelt. En andersom merk je vanzelf of ze een vrouw is waar je veel tijd mee wil doorbrengen.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Jan en Petra
Jos & Loes
jelte
Dirk & Andre
Robert
Sarah en Dirk
René & Nelleke
Hennie en Conny
Ger & Lies
Christian
Jet & Klaas
Jac
Thomas
Adriaan Jan
Emiel
Theo en Gerrie van Leeuwen
Ton & Jenny
Paul
Jo en Thea
Harry en Anna

Hoe ontmoet je de vrouw die bij jou past?

Maar hoe ontmoet je nou die vrouw die bij je past? Daar is OurTime perfect voor, doordat je rustig de tijd kunt nemen om vrouwen te vinden die je interesse wekken op basis van hun profiel, en ze al wat beter te leren kennen voordat je eventueel afspreekt.

Vervolgens kun je elkaar aftasten door berichten uit te wisselen, en eens een videogesprek te voeren. Wanneer jullie op basis daarvan allebei de behoefte voelen om elkaar in levende lijve te ontmoeten, hebben jullie bij die ontmoeting al een basis om op voort te bouwen.

Op die manier zorg je er ook voor dat jullie samen iets kunnen gaan doen dat jullie allebei leuk vinden, in plaats van te moeten raden waar de vrouw aan de andere kant wel of niet van houdt. Of het risico te lopen dat zij de date organiseert, zonder te weten waar jij je wel en niet prettig bij voelt.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

Voorbeelden van activiteiten waarmee je elkaar beter leert kennen

We geven je wat inspiratie voor dates om elkaar beter te leren kennen in verschillende categorieën.

Rustig beginnen

  • Samen naar de bioscoop, naar een film die jullie allebei graag willen zien. Zo kun je wennen aan elkaars aanwezigheid zonder druk, en is er een natuurlijk eindmoment mocht de klik er toch niet zijn. Is de klik er wel, dan kun je makkelijk aansluitend nog iets gaan drinken of eten om de film na te bespreken. Of je kan van tevoren alvast een drankje doen, voordat je een filmpje pakt.
  • Een stadswandeling. Wonen jullie in dezelfde stad? Dan ontdek je op die manier dingen over de stad die je eerder nog niet wist. Wonen jullie op andere plekken? Dan is het een leuke manier om de stad van de ander te leren kennen óf om je eigen te laten zien.
  • Iets drinken op een terras of in een café. Zo is er ruimte genoeg om te praten, en te blijven hangen voor een hapje eten als de klik er is.

Op avontuur

  • Houden jullie allebei van actievere activiteiten? Dan is een dansles misschien een leuk idee. Zo ervaar je hoe het is om elkaar te steunen, en merk je of jullie op dezelfde manier naar dit type activiteit kijken. Achteraf is er uiteraard ruimte voor een drankje of zelfs een hapje, mochten jullie die behoefte hebben. Zo niet, dan is er een natuurlijk einde waar jullie afscheid kunnen nemen.
  • Een wandel- of fietstocht. Waar je bij een stadswandeling genoeg horecagelegenheden tegenkomt, zul je bij een tocht door de natuur zelf voor eten en drinken onderweg moeten zorgen. Dat biedt ruimte voor een picknick, en wandelen en fietsen bieden de gelegenheid om uitgebreid te praten onderweg.

Deze voorbeelden zijn maar een fractie van alles wat mogelijk is, natuurlijk. Het belangrijkste blijft dat jullie iets gaan doen waar jullie je allebei goed bij voelen. Zo is er genoeg ruimte voor het ontwikkelen van een vriendschap, en misschien wel meer.