Datingsite voor 50 plus | Ontmoet singles van 50+

Daten Eindhoven: 10 x leuke date activiteiten voor 50+’ers in Eindhoven

Serious Dating Crazy Love
Geboortedatum
Je moet ouder dan 50 jaar zijn om je in te schrijven

  Heb je zin om te gaan daten in Eindhoven, maar weet je niet goed wat voor activiteiten je samen kunt gaan doen? Om een date beter te leren kennen, zijn er genoeg leuke dingen te doen in Eindhoven. Kies een van de onderstaande activiteiten uit en geniet van een leuke date in Eindhoven.

  Samen naar het museum

  Eindhoven staat natuurlijk bekend om de Philips fabriek. Ontdek samen de geschiedenis van de elektronica in het Philips Museum. Tijdens het bekijken van allerlei elektrische apparaten en de historie hiervan, kunnen jullie tegelijkertijd kletsen over gezamenlijke interesses en jullie leven.

  Ben je benieuwd naar de smaak van je date? Dan is een bezoekje aan het Van Abbemuseum een goed idee. Bewonder de moderne kunst en bespreek de schilderijen: wat vinden jullie mooi aan een schilderij en wat minder?

  Wandelen door het park
  Landgoed De Grote Beek is een uitnodigende plek om prachtige wandelingen te maken. Er zijn verschillende routes die jullie kunnen lopen, zoals het PoëZiepad. Neem ook een kijkje bij ‘ Place to Bee’ en ‘De Tuin’, dit zijn de bijenstallen. Hier kunnen jullie uitleg krijgen over de bijen en honing proeven. En na een leuke wandeling kunnen jullie bij het Ketelhuis even een hapje eten en drinken. Leuke activiteit voor een Eindhoven date, toch?

  Filmpje kijken en er samen over na kletsen

  Een bioscoopavondje bij bioscoop Zien is erg romantisch. De schemerlampjes en knusse zitjes voor twee personen maken de beleving heel intiem. Kies samen een film uit die jullie leuk lijkt en geniet van een avondje uit. Omdat je jouw date ook beter wilt leren kennen, is het een goed idee om na afloop van de film nog een drankje te doen. Ga bijvoorbeeld nog met je date naar een café in Eindhoven.

  Daten in Eindhoven: een lunch voor met z’n twee

  De Bubble en de Blob: het zijn twee grote glazen en stalen bollen die je als Eindhovenaar natuurlijk wel kent. Voor een lekkere lunch ploffen jullie hier neer. Bedenk voor de date een aantal leuke vragen om elkaar te stellen tijdens het eten. Bijvoorbeeld:

  • Wat is je favoriete plek in Eindhoven?
  • Welk land is je favoriete vakantieland?
  • Wat is je favoriete boek?
  • Welke film heeft indruk gemaakt, waardoor je iets in je leven hebt veranderd?

  Ontdek wie van jullie de Masterchef is

  In de Kookfabriek mogen jullie zelf de keuken in om iets heerlijks te bereiden. Onder leiding van culinaire coaches creëren jullie zelf een heerlijk driegangenmenu. Tijdens het koken is er tijd genoeg om te ontdekken of jullie gezamenlijke interesses hebben, onder het genot van een lekker wijntje. Je vindt de Kookfabriek in het voormalige ‘energiehuis’ van de Phillips fabrieken, in Strijp-S.

  Aan de drank: voor de fijnproevers

  Een andere leuke date-activiteit in Eindhoven is zelf jullie eigen drank maken. Dit kan bij Bottledistillery. Maar als je liever een proeverij doet na een rondleiding, dan kan dat natuurlijk ook. Je leert er meer over de distilleerderij en ondertussen klets je gezellig verder met je date. Bij The Docks, de benedenbar met terras, kun je nog terecht voor wat te eten en te drinken. De Bottledistillery is gevestigd in de voormalige Melkontvangst op De Caai.

  Laat je samen opsluiten en kijk of jullie op tijd ontsnappen

  Dacht je dat Escaperooms alleen voor jongeren is? Nee hoor, als je het ook leuk vindt om ingewikkelde puzzels op te lossen dan is een Escape room echt wat voor jou. Neem je date mee en laat je voor een uur opsluiten in de Next Level Escaperoom in Eindhoven. Ontdek of jullie goed kunnen samenwerken en probeer zo snel mogelijk te ontsnappen. Om de spanning van jullie af te schudden is het een goed idee om na afloop nog een lekker drankje te drinken in de stad.

  Stadswandeling of fietstocht om de parels van de stad te bewonderen

  Je eigen stad op een andere manier ontdekken is altijd een goed idee. Helemaal als je het combineert met het beter leren kennen van jouw date uit Eindhoven. Wandel langs de streetart en bewonder de mooie graffitikunst op de muren. Wil je niet zelf een route uitstippelen? Boek dan een stadswandeling met een gids. Als je liever fietst, dan kun je ook een fietstocht boeken. Leuk!

  Fietsen door het donker

  Willen jullie ’s avonds iets doen en denken jullie aan iets anders dan uit eten gaan? Stap dan op de fiets en fiets over het lichtgevende fietspad Het Van Gogh-Roosegaarde. De designer Roosegaarde heeft zich voor het ontwerp laten inspireren op het wereldberoemde kunstwerk ‘ De Sterrennacht’ van Vincent Van Gogh. De duizenden lichtgevende steentjes wijzen jullie de weg in het donker. Het wordt hoe dan ook een bijzondere date!

  Een designertour door Eindhoven

  Eindhoven is de Designhoofdstad van Nederland. Houden jullie allebei van design? Dan is een date langs alle designplekken in de stad een goede keuze. In Strijp-S is Studio.Ruig. Je vindt er gave en unieke designkleding. Ga daarna langs bij Piet Hein Eek. Je kunt een kijkje nemen in zijn showroom, werkplaats en daarna wat eten in het restaurant. Bewonder de bijzonder meubels en discuseer samen over de items.

  Singles ontmoeten in Eindhoven

  Wil je leuke singles ontmoeten in Eindhoven, maar weet je niet zo goed waar je ze kunt vinden? Meld je dan aan bij Ourtime. Je vindt op deze datingsite voor 50-plussers singles in Eindhoven. Hierdoor is het makkelijk om een afspraak in de buurt te maken om elkaar beter te leren kennen. Of ga naar een event via Ourtime en ontmoet meerdere serieuze singles. Je leert ze zo op een rustige manier kennen, wat voor velen een pluspunt is vergeleken met een avondje speed dating in Eindhoven. Maak een afspraak met iemand waarmee je een leuk gesprek hebt gehad. Ga vervolgens samen op date naar een café in Eindhoven of kies een andere leuke activiteit uit om samen te doen.

  Kijk voor meer inspiratie voor date in Nederland op deze pagina. En wil je daten in Amsterdam? Dan klik je hier.

  Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven