Daten3 minuten

De mooiste kussen in onze filmgeschiedenis

Laura, 18 February 2019
De mooiste kussen in onze filmgeschiedenis

Romantiek in de puurste vorm vind je op het witte doek. Als het even kan, zwijmel jij dan ook weg bij een romantische film. Die regen buiten vind je dus stiekem helemaal niet erg, want nu kan je lekker op de bank kruipen met een dekentje, pot thee en een romantische film. Wij zetten alvast de allermooiste filmkussen voor je op een rijtje:

Titanic – Leonardo Di Caprio & Kate Winslet 

Een van de allerbekendste kussen is toch wel die van Jack (Leonardo di Caprio) en Rose (Kate Winslet) op de boeg van de Titanic. Wie kent de scène niet? Rose roept ‘I’m Flying!’ terwijl Jack haar stevig vasthoudt. Een intense eerste kus volgt. Tragisch, want jij weet al dat Jack kort daarna met het zinkende schip ten onder zal gaan.

The Notebook – Ryan Gosling & Rachel McAdams

In films wordt opvallend vaak gepassioneerd gezoend in de regen. Cliché? Misschien. Maar oh wat zwijmel jij weg bij de romantische hereniging van Noah (Ryan Gosling) en Allie (Rachel McAdams) in The Notebook.

Breakfast at Tiffany’s – Audrey Hepburn & George Peppard

Een lijst van filmkussen is niet compleet zonder de kus tussen Holly Golightly (Audrey Hepburn) en Paul Varjak (George Peppard) in de klassieker Breakfast at Tiffany’s. En jawel, wederom is het een kus in de stromende regen. Jij zit al de hele film te wachten tot Holly eindelijk ziet dat Paul de ware is voor haar. De dramatische kus op het einde is het wachten dan ook dubbel en dwars waard.

Bridget Jones Diaries – Renee Zellweger & Colin Firth

Allereerst: everybody loves Bridget Jones. Als er één vrouwelijke hoofdpersoon is die we het liefdesgeluk gunnen, dan is het wel de klunzige Bridget. Als ze eindelijk met Mark (Colin Firth) zoent in een Londense sneeuwstorm zit jij dan ook juichend op het puntje van je stoel!


Spiderman – Tobey Maguire & Kirsten Dunst

Een beetje vreemd, maar wel lekker: de upside down kus tussen spiderman (Tobey Maguire) en Mary-Jane (Kirsten Dunst). Jij weet inmiddels allang wie er achter het spiderman masker schuilt, maar Mary-Jane heeft op dat moment nog geen idee: smullen.

Brokeback Mountain – Heath Ledger & Jake Gyllenhaal 

De wilde gepassioneerde kus tussen Ennis (Heath Ledger) en Jack (Jake Gyllenhaal) móet wel de mooiste kus tussen twee mannen in de filmgeschiedenis zijn. De broeierige sfeer tussen de twee cowboys houd jou dan ook aan het beeldscherm gekluisterd!

Twilight – Robert Pattinson & Kristen Steward

Zij is een scholier, hij een 109-jaar oude vampier. Een enkele aanraking kan al haar einde betekenen, laat staan een kus. De spanning wordt jou dan ook bijna teveel als Bella (Kristen Steward) en Edward (Robert Pattinson) elkaar dan eindelijk zoenen. Zonder twijfel een van de spannendste filmkussen allertijden!

 

 

 

 

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven