Daten2 minuten

Ik date met iemand die gescheiden is: hoe ga ik hiermee om?

Laura, 18 February 2019
Ik date met iemand die gescheiden is: hoe ga ik hiermee om?

Het is naar, maar waar: tegenwoordig kijkt niemand meer op van een scheiding. Een blik op de statistieken en je ziet dat het aantal scheidingen per jaar blijft stijgen. Heb jij een leuke single gevonden, dan bestaat er dus zeker een kans dat hij of zij al gescheiden is. Maakt dat uit? Niemand is perfect.. Hij of zij is net zoals jij op zoek naar een frisse start met een gezellig iemand!

Daten met een gescheiden persoon kan zeker net zo leuk (of misschien zelfs wel leuker) zijn dan daten met iemand die nog nooit getrouwd is. Het kan echter wel anders zijn. Daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als jij gaat daten met gescheiden man of vrouw.

Hou rekening met bagage

Jouw nieuwe vlam heeft al een hoop meegemaakt. Leuke tijden, maar ook minder leuke tijden. Een scheiding is namelijk vaak lang en slopend. Ga er dus vanuit dat hij of zij de nodige emotionele bagage met zich meebrengt. Het is daarom erg belangrijk dat jij jouw liefde de tijd geeft om te wennen aan deze nieuwe situatie en hem of haar niet pusht in keuzes. Alles op z’n tijd!

Klaar voor iets nieuws!

Jouw nieuwe liefde en zijn/haar ex hebben een hoop samen meegemaakt. Ben jij een jaloers type, dan kan dit lastig voor jou zijn.. Maar onthou: de ex is niet voor niets de ex! Zij konden samen niet meer door. Op het gebied van liefde is dit een afgesloten hoofdstuk en jouw nieuwe liefde laat zien dat hij of zij klaar is voor een compleet nieuw boek. Misschien wel met jou!

Word vrienden met zijn/haar kids

Wellicht heeft jouw gescheiden date kinderen met zijn of haar ex. Zij zijn waarschijnlijk ongelofelijk belangrijk voor jouw nieuwe liefde. Hebben jullie een toekomst samen, dan gaan zij ook een grote rol in jouw leven spelen. Hou er dus rekening mee dat jullie wat quality time samen in moet leveren. Vind jij dit helemaal niet erg? Reken maar dat jij en de kids dan grote vrienden worden!

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven