Daten7 minuten

Spannende date: onze tips voor een spannende date voor ouderen

Spannende date: onze tips voor een spannende date voor ouderen

 

Dates zijn er in vele soorten en maten. De ideale date ziet er voor iedereen dan ook anders uit. Sommige singles gaan graag samen uit eten; andere kiezen voor een mooie wandeling of een theaterbezoek. Ook het traditionele ‘filmpje pakken’ of ‘een drankje doen’ zijn nog steeds razend populair.

Laten we allereerst benadrukken dat dit allemaal gezellige en geschikte activiteiten zijn om een andere 50+ single beter te leren kennen. De invulling van je date bepaal je zelf of samen en uiteindelijk gaat het niet om de activiteit op zich, maar om de ervaring die je samen op doet.

Sommige singles van 50 jaar en ouder willen echter ‘iets spannends’ doen op een date. Ook dat begrijpen we bij OurTime. We geven je graag ideeën en tips over welke spannende dingen je kunt doen tijdens een spannende date of welke spannende vragen je elkaar kunt stellen.

Spannende date: drie categorieën

Wat betekent een spannende date voor jou? Is dat een date die veel inspanning vereist of juist een date met veel privacy zodat er spannende dingen kunnen ontstaan of gebeuren? Sommige singles noemen een date pas ‘spannend’ als de date erotisch getint is. In deze drie bovengenoemde categorieën zullen we onze ideeën voor spannende dates dan ook indelen.

Spannende dates die inspanning vereisen

Dates die veel inspanning vereisen of een bepaalde spanning oproepen zijn uitermate geschikt om elkaar beter te leren kennen. In een spannende situatie of wanneer er veel adrenaline vrijkomt, zie je goed of je ander naar je toetrekt of juist niet. Vertrouwen jullie elkaar tijdens een spannend moment? Je ontdekt het op deze dates voor singles met lef:

1. Spannende date in een pretpark of op de kermis

Spannende attracties in pretparken of op de kermis vragen zeker wat lef. Ook het leven is een rollercoaster, dus wat maakt dat extra ritje uit? Stap samen in een spannende attractie: een donker spookhuis of een enge achtbaan bijvoorbeeld. Gil samen, houd elkaars hand vast of geef de ander een knuffel wanneer je weer met beide benen op de grond staat.

2. Schaatsen op een ijsbaan

Daten is je begeven op glad ijs. Haal je schaatsen uit het vet en laat de ander zien wat je kunt op die ijsbaan. Een beetje bang? Dat is niet erg! Vertel het de ander en schaats hand in hand eerst een paar rustige rondjes. Naderhand klets je knus bij met een mok warme chocomel.

3. Spannende date in een luchtballon

Laat je date tot grote hoogte stijgen en kies voor een spannende date in een luchtballon. Samen tuur je over stad en land of wijs je naar mooie gebouwen. Neem een lekker hapje en drankje mee en proost terwijl je rustig verder zweeft. Misschien ben je na afloop helemaal in de wolken. Een ballonvaart is geen goedkope date, maar wel een heel romantische!

4. Kerktoren beklimmen

Is een luchtballon toch iets te spannend? Dan is het beklimmen van een kerktoren misschien wel iets voor jou. Het is even een klim, maar na de nodige inspanning word je beiden beloond met een prachtig uitzicht. Overwin die hoogtevrees en geniet samen van de prachtige prestatie. Zoek even op welke kerktoren bij jullie in de buurt te beklimmen is.

Spannende dates met veel privacy

Ben je op een date even helemaal alleen met elkaar, dan ontstaan de meest mooie gesprekken of is er ruimte voor een aanraking of een kus. Kies daarom voor een date met veel privacy; met alle aandacht voor elkaar kan de spanning behoorlijk oplopen! Onze tips voor veel tijd en aandacht voor elkaar:

1. Spannende date in een bootje

Samen een boottochtje maken is de ideale mix van gezelligheid, actief bezig zijn en tijd doorbrengen met zijn tweeën. Je bent lekker buiten, vaart, kijkt rond en drinkt of eet wat op de boot. Creëer een spannend moment wanneer niemand jullie ziet. Vertel de ander bijvoorbeeld tussen het riet wat je leuk vindt aan elkaar.

2. Een nachtwandeling maken

Wandelen is een prettige bezigheid. Ook tijdens een date is wandelen een mooie manier om elkaar en de omgeving te leren kennen en bewonderen. Maar wat denk je van een wandeling door de nacht? Als het buiten donker is en er is niemand meer op straat, trekken jullie de stoute wandelschoenen aan voor een spannende nachtwandeling. Met een beetje geluk schijnen de maan en sterrenhemel bij.

3. Kies voor een loveseat in de bioscoop

Geef het traditionele ‘samen een filmpje pakken’ een spannend sausje door een loveseat in de bioscoop te boeken. In deze knusse stoel voor twee zit je wat dichter tegen elkaar aan en is er meer ruimte voor interactie. Deel je popcorn met de ander of sla een arm om elkaar heen. Dit maakt de filmavond direct een stuk gezelliger en spannender!

pannende dates met een erotisch tintje

Voor sommige singles is een date pas echt spannend als er een een vleugje erotiek bij komt kijken. Voor dit type date moet je elkaar al een beetje vertrouwen, maar met deze drie ideeën geef je jouw date een erotisch tintje:

1. Een spannende date in de sauna

Een saunabezoek hoeft natuurlijk helemaal niet erotisch te zijn, maar het kán wel. Samen naakt in een hete sauna is namelijk best spannend! Het geeft je de gelegenheid om even naar elkaars lichaam te kijken of – wanneer je met zijn tweeën bent – erotisch getinte onderwerpen aan te snijden. Voer de spanning steeds verder op terwijl je het geurende water over de hete kolen giet.

2. Masseer elkaar tijdens de date

Een massage is niet alleen erg ontspannend; het kan ook heel spannend zijn. Voor de ene persoon is aanraking ‘normaal’, maar voor de andere persoon kan een massage veel losmaken. Door elkaar tijdens een date te masseren, kun je de ander een moment van genot schenken. Ga je elkaar masseren, kies dan voor een plek met veel privacy, zoals je eigen huis, een rustige plek in de natuur of een privé-spa.

3. Voer elkaar met een blinddoek

Elkaar geblinddoekt voeren: het is niet alleen erotisch, het kan ook heel vermakelijk zijn! Blinddoek elkaar om en om en kies voor lekkere hapjes zoals sushi, aardbeien of een lekker toetje, bijvoorbeeld chocolademousse. Plaag elkaar een beetje en daag elkaar uit.

Spannende vragen op een date

Tot slot nog een aantal spannende vragen die je kunt stellen tijdens een date. Met spannende vragen voer je de spanning op, terwijl doorsnee vragen als ‘wat doe je voor werk?’ of ‘kom je hier vaker?’ juist spanningsverlagend werken. Let wel op dat je niet té snel een spannende vraag stelt; dat kan een averechts effect hebben.

Dankzij deze negen spannende date vragen leer je de ander goed kennen, zonder dat het saai wordt:

  1. Wat vind jij spannend om te doen en waarom?
  2. Waar fantaseer je graag over?
  3. Wat vind je mooi aan jezelf en wat niet?
  4. Wat vind jij opwindend?
  5. Waar ben je bang voor en hoe komt dat?
  6. Waarmee kan ik jou verrassen?
  7. Waar ben je onzeker over?
  8. Wat durf je niet, maar zou je wel willen?
  9. Wat is voor jou de ideale zoen?

Ben je nog op zoek naar een leuke, serieuze single of wil je meer weten over daten? Dan ben je bij Ourtime aan het juiste adres!

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven