Daten4 minuten

Onze tips en tricks voor online daten met andere 50-plussers

Onze tips en tricks voor online daten met andere 50-plussers

Online daten alleen voor millennials en jongeren? Nee hoor. Wij zijn er ook voor jou.

Met onze datingservice brengen we je in contact met mensen die zich net zo jong voelen als jij, en die op dezelfde manier in het leven staan. Zo vergroot je de kans dat je iemand ontmoet met wie je alle prachtige momenten van het leven kunt delen.

Een veilige omgeving waarin jij de controle hebt en houdt

Misschien denk je bij online daten vooral aan stressvolle ervaringen en ben je bang om alleen in contact te komen met anderen die niet dezelfde verwachtingen hebben als jijzelf.

Wij kunnen je geruststellen, want zo hoeft het gelukkig niet te gaan.

OurTime is er om vijftigplussers te begeleiden bij het online daten. Het is een veilige omgeving waarin jij de controle hebt en behoudt, doordat je zelf besluit met wie je wel en niet wilt praten en op welke manier. Ook houden onze beheerders het platform goed in de gaten en zorgen we zo samen voor een prettige online sfeer.

Het grote voordeel van online daten ten opzichte van direct iemand ontmoeten in levende lijve, is dat je de tijd kunt nemen om de ander te bestuderen en zo te beslissen of het iemand is die je beter wilt leren kennen.

Je kunt ons altijd bereiken met vragen en tips, en alles op je eigen tempo uitzoeken te laten bezinken. Zowel wat de technologie betreft als wanneer het gaat om (online) ontmoetingen en het benaderen van iemand waar je wel kennis me zou willen maken.

Neem de tijd voor elkaar

Waar losse dates in de eerste instantie een vrij vluchtig beeld geven van hoe iemand is en hoe zijn of haar leven in elkaar steekt, kun je met behulp van online communicatie makkelijker aftasten of het de moeite waard is om tijd in elkaar te steken.

Door berichten heen en weer te sturen, kom je erachter of je behoefte aan face-to-face contact met degene aan de andere kant groeit of niet. Zo ja, dan kun je eens videobellen om te zien of dat de band versterkt of juist niet.

Gaat dat allemaal goed, dan kan het heerlijk zijn om elkaar in het echt te ontmoeten en elkaars energie te ervaren.

Zo geef je de relatie de tijd om zich te ontwikkelen, of dat nu is richting een vriendschap of meer dan dat. Online daten geeft jullie beiden de kans om zelf het tempo te bepalen.

Online daten maakt ontmoetingen ontspannen

Als je elkaar regelmatig hebt gesproken via OurTime, merk je vanzelf of de behoefte ontstaat om de ander ook face-to-face te ontmoeten.

Voel je die behoefte niet, en stelt de ander wel een ontmoeting voor? Dan is het een stuk makkelijker om het voorstel af te wijzen met een bericht dan wanneer je aan het eind van een afspraak voor het blok wordt gezet.

Wanneer je alleen anderen ontmoet waar je een klik mee ervaart en die je nog beter wilt leren kennen, blijven ontmoetingen lekker ontspannen.

Je spreekt dan alleen af met mensen die gedeelde interesses hebben, en waarmee je jezelf activiteiten ziet ondernemen zodat jullie samen mooie momenten kunnen beleven.

Zo voeg je iets ontzettend moois toe aan je leven door waardevolle momenten te delen die je afsluit met een glimlach op je gezicht, en misschien wel vlinders in je buik.

Een partner voor het leven?

Online daten wekt misschien het idee dat je iemand móét vinden waar je de rest van je leven mee zult delen, maar niets is minder waar.

Mensen ontmoeten via OurTime is niet anders dan op een feestje of een evenement, behalve dat je bij ons al een voorselectie kunt maken met minder ongemakkelijkheid. Zo kom je alleen in contact met anderen met wie je iets gemeen hebt of die je om een andere reden interesseren.

We raden je dan ook aan om contact te zoeken met het doel om fijne gesprekken te voeren en momenten en ervaringen te delen, zonder daar gelijk meer achter te zoeken. Het vinden van een fijn maatje is ook ontzettend waardevol.

Ga uit van vriendschap en zoek een metgezel die je helpt om vol te genieten van het leven. Vervolgens merk je vanzelf of er ruimte en behoefte is aan een diepere relatie.

Op die manier verzamel je in ieder geval een groep leuke gesprekspartners om je heen ?.

We wensen je veel plezier bij OurTime!

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven