Daten5 minuten

De voor- en nadelen van een datingbureau voor 50-plussers

De voor- en nadelen van een datingbureau voor 50-plussers

Daten kan op heel veel verschillende manieren. Misschien heb je al langer een oogje op die ene leuke collega, of bots je zomaar tegen een knapperd aan in de supermarkt. Maar als je actief op zoek wil naar een serieuze single, dan is een datingbureau je beste optie! Denk je erover een een datingbureau te gebruiken, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een (online) datingbureau voor 50-plussers

  • Een datingservice voor 50-plussers bespaart tijd. Als tiener voelt het alsof je alle tijd van de wereld hebt, maar dat gevoel kan naarmate je ouder wordt verdwijnen. Zeker wanneer het op daten aankomt. Dan is het prettig om een benadering te kiezen die zo veel mogelijk tijd bespaart.

In plaats van hopen dat je een interessant iemand tegenkomt terwijl je je dagelijkse gang gaat, neem je het heft in handen en zorg je ervoor dat je door middel van een datingservice in contact komt met singles die aansluiten bij jouw behoeftes.

Doordat je online een voorselectie maakt en al enige informatie over je gesprekspartner hebt voordat je het eerste bericht stuurt, hoef je niet bang zijn dat jullie niets gemeen zullen hebben.

  • Een datingbureau voor 50-plussers helpt je gericht gelijkgestemden te vinden. Wanneer je ‘in het wild’ iemand tegenkomt die je interesse wekt, en tot wie je je aangetrokken voelt, is het altijd maar afwachten of die persoon überhaupt single is en zo ja, of hij of zij openstaat voor een langdurige relatie.

Wanneer je contact legt via OurTime, weet je dat de ander ook hoopt een metgezel te vinden om zijn of haar leven te verrijken. Iemand om bijzondere momenten mee te beleven, en om enthousiasme over activiteiten te delen.

  • Datingbureaus voor 50-plussers vergroten de kans op een relatie. Doordat je vanaf het begin weet dat jullie allebei single zijn en beide behoefte hebben aan een langdurige relatie, kun je direct de focus leggen op het inhoudelijke contact en het aanvoelen of er een romantische aantrekkingskracht tussen jullie bestaat.

OurTime maakt het mogelijk om rustig een relatie op te bouwen, zonder druk. Stapje voor stapje kun je het contact verdiepen, te beginnen met tekstberichten om vervolgens verder te gaan naar videocontact en uiteindelijk een echte ontmoeting.

Die geleidelijke opbouw en het gebrek aan afleiding in de vorm van onzekerheid over wat de ander wil, vergroot de kans dat je via een datingbureau voor 50-plussers een waardevolle vriendschap vindt, en misschien wel meer.

De nadelen van een (online) datingbureau voor 50-plussers

  • Het duurt even voor je iemand écht ontmoet en leert kennen. In tegenstelling tot wanneer je met iemand aan de praat raakt op een feestje zonder je aan te sluiten bij een datingbureau, kan het door de praktische benadering van profielen beoordelen een tijdje duren voor je echt tot de kern komt wanneer je een andere single spreekt.

Tegelijkertijd is het ook via OurTime heel goed mogelijk om andere singles boven de 50 te ontmoeten op een evenement, zodat het initiële contact niet digitaal verloopt. Zo heb je de voordelen van bemiddeling door een datingservice voor 50-plussers, én de voordelen van spontaan contact en het aanvoelen van aantrekkingskracht ‘in het echt’.

  • Er is zo veel keus, hoe weet je dat je de juiste persoon benadert? De wereld van singles boven de 50 ligt aan je voeten wanneer je je inschrijft bij een datingbureau. OurTime heeft zo veel mannen en vrouwen bij zich aangesloten die op zoek zijn naar een waardevolle relatie, dat het overweldigend kan overkomen.

Maar wees gerust: net als buiten een datingservice om, kom je er door direct contact en gesprekken achter of er wel of geen klik is tussen jou en de ander. Je komt dan dus makkelijk in aanraking met singles die je anders nooit zou hebben ontmoet, maar hoeft niet bang te zijn dat het proces erna anders verloopt dan zonder datingbureau: het feit dat de eerste date plaatsvindt dankzij bemiddeling, maakt het contact en de vele dates die erop kunnen volgen niet minder echt of minder romantisch.

  • Angst voor veroordelende meningen van anderen. Wellicht maak je je zorgen dat singles die gebruikmaken van een datingservice voor 50-plussers op een bepaalde manier worden gezien door de buitenwereld. Vroeger werd een datingbureau inschakelen misschien gezien als laatste redmiddel, maar vandaag de dag is het juist een heel goede en moderne manier om een metgezel te vinden die bij je past.

Daarnaast gaat het erom hoe jij je voelt bij het gebruik van OurTime, en mag je ervan uitgaan dat de man of vrouw die je via onze datingservice ontmoet er net zo positief tegenover staat als jij.

Dus, ben je er klaar voor om singles boven de 50 te ontmoeten en een waardevolle relatie te vinden die je leven verrijkt? Schrijf je dan in bij OurTime, en wij helpen je verder.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven