Zoek je leuke single 50-plusser in België? Misschien voelt het alsof het lastig is leuke singles te vinden, maar het is eigenlijk heel makkelijk! Je vindt ze namelijk online. Ben je benieuwd via welke datingsite in België je aan een date komt en wat de beste activiteiten zijn voor tijdens de eerste ontmoeting? Ontdek er hier alles erover.

Datingsite België: hier ontmoet je andere singles

Je kunt natuurlijk alle contactadvertenties in België afstruinen, in de hoop een aantrekkelijke en gezellige single te vinden. Maar de kans is klein dat je dan binnen korte tijd de juiste persoon tegen komt omdat je hier niet kan filteren op eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Daarnaast weet je via een contactadvertentie weinig van de ander en kun je diegene niet zien. Dat is een enorme gok. Het is slimmer om er zelf gericht te gaan zoeken naar een andere 50+ single. Dit doe je door je gratis in te schrijven bij een datingsite in België, zoals Ourtime.

Ourtime is een datingsite waar alleen vijftigplussers staan ingeschreven die serieus op zoek zijn naar een relatie. Dat is handig, je weet dat de singles die je erop ontmoet in ieder geval rond jouw leeftijd zijn. Na het afronden van de inschrijving vul je een vragenlijst in. Aan de hand van jouw antwoorden op deze vragen krijg je profielen te zien. Dit zijn dus singles die kunnen passen bij jou. Maar voordat je een berichtje naar iemand kunt sturen, maak je eerst je eigen profiel aan. Op jouw profiel zet je een aantal foto’s van jezelf waar goed op te zien is hoe je eruit ziet. Gebruik dus recente foto’s waar je het liefst alleen op staat.

Op je profiel vul je verder ook in wat jouw interesses zijn. Waarvoor mag iemand jou midden in de nacht wakker maken, wat is je passie en wat doe je graag in je vrije tijd? Hoe meer informatie je over jezelf invult, des te beter je via je profiel uitstraalt wie je bent en waar je voor staat. Hiermee vergroot je de kans dat een passende single jouw profiel zal vinden. Je kunt zelfs ook al op je profiel noteren naar wat voor soort single je zoekt. Je hoeft niet per se je in te schrijven op een specifieke datingsite voor hoger opgeleiden in België als een hoger opgeleide single is waar je naar op zoek bent, want ook deze singles vindt namelijk ook gewoon op Ourtime.

Contact met leuke singles

Nadat je jouw profiel hebt ingevuld kun je een bericht sturen naar de singles die worden voorgesteld aan de hand van jouw antwoorden op de vragenlijst. Je kan ook zelf op zoek gaan op basis van zoekcriteria die jij interessant vindt met de zoekbalk op de site. Bekijk de profielen die aan je worden getoond en lees wat hun interesses zijn. Springt er een profiel voor je tussenuit? Start dan een gesprek via de dating chat en ontdek of dit die ene leuke single in België het voor jou is.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Pierre & Marleen
Ton en Sylvia
Berta en Peter
Ton & Jenny
Arelies
Pierre
Eugene
John (alias)
Harry en Anna
Ben en Marianne
Majorie en Wim
Fred
Joop
Marco & Margot
Adriaan Jan
Jos & Loes
Asha kalpoe
Ank en Bob
Ton en Laura
Jos en Carla

Op date in België

Heb je via de chat prettig contact met iemand? De volgende stap kan videobellen zijn, om elkaar zo te kunnen zien en spreken. Of plan samen alvast een eerste date. Je kunt elkaar natuurlijk echt goed leren kennen tijdens een drankje in een restaurant of op het terras. Maar er zijn meer ideeën voor een fijne date in België. Om je meer inspiratie te geven staan hieronder een aantal van deze ideeën voor je op een rij.

Samen op ontdekking in een stad

België heeft meerdere prachtige steden, waar je tijdens een date doorheen kunt wandelen. Maar shoppen, musea bezoeken en op het terras een hapje eten kan natuurlijk ook. Deze steden zijn romantisch, gezellig en de moeite waard om naartoe te gaan:

  • Gent: de historische binnenstad heeft idyllische grachten en het wereldberoemde kunstwerk “Lam Gods”
  • Leuven: een universiteitsstad vol eeuwenoud erfgoed en de grootste bierbrouwerij ter wereld
  • Brussel: de Europese hoofdstad met het Parlamentarium en vele musea
  • Antwerpen: bruisende havenstad met een dierentuin midden in het centrum, naast het station
  • Hasselt: ‘De stad van de smaak’ met veel horecazaken en leuke winkels
  • Brugge: een romantische stad dankzij de kronkelige grachten en historische panden
  • Luik: de grootste toeristische stad van Wallonië, met heerlijke culinaire versnaperingen

Kunst bewonderen

Hebben jullie gemeen dat kunst hoog op jullie interesse lijstje staat? Dan is het een goed idee om samen musea te gaan bezoeken tijdens een date. Ontdek in Luik alle meesterwerken in het Museum voor de Schone Kunsten La Boverie. Of maak een uitstapje naar het M Museum in Leuven, waar hedendaagse en oude kunst elkaar ontmoeten. Praat samen over de kunstwerken en ontdek waar de ander van houdt.

Wandelen over het strand

Voor een actieve date in België waaien jullie uit aan de kust; trek de wandelschoenen maar alvast aan. Pak een stuk van de Kustwandelroute en stel een wandeling samen aan de hand van de knooppunten. Jullie bepalen zo zelf hoe lang jullie precies gaan wandelen. Tijdens het wandelen is er alle tijd om elkaar vragen te stellen over elkaars leven, wensen voor de toekomst en alles wat je maar wilt weten over elkaar. Ga op date in Oostende, Knokke, Blankenberge of De Panne en geniet na een lange strandwandeling van lekkere hapjes en drankjes bij een strandtentje.

Bezoek een bierbrouwerij

Wanneer jullie allebei bourgondiërs zijn die wel van een lekker pintje houden, is een bezoekje aan een bierbrouwerij leuk. Er zijn veel verschillende ambachtelijke bierbrouwerijen in België. Zo kunnen jullie naar de grootste bierbrouwerij in Leuven van Stella Artois. Of ontdek De Halve Maan in Brugge, waar je alles leert over bier, brouwtechnieken en de bierpijplijn die door Brugge loopt. Drink na afloop samen een lekkere Straffe Hendrik en ontdek wat jullie nog meer gemeen hebben.

Ga samen de hoogte in

Jij en je date moeten geen hoogtevrees hebben, want het Belfort in Brugge is wel 83 meter hoog. De kathedraal heeft 366 treden, na het beklimmen hiervan heb je een waanzinnig uitzicht over de romantische stad Brugge. Vertel elkaar weetjes over de stad en geniet van elkaars gezelschap terwijl jullie het uitzicht bewonderen. Sluit jullie ontmoeting af met een heerlijk drankje op een zacht verlicht terras in het centrum.

Zoek je een date in Nederland? Dan ben je hier op het goede adres. En voor dating in Amsterdam kijk je hier.