Singles van vijftigplus hebben in de grootste gemeente van Noord-Limburg volop mogelijkheden als het gaat om leuke activiteiten voor tijdens een eerste ontmoeting of vervolgdate. Wil je weten wat leuke date activiteiten voor ouderen in Venlo zijn? OurTime sprak met echte locals en zet zes leuke activiteiten op een rij voor een date in Venlo.

Zes date activiteiten voor ouderen in Venlo

Dit is onze date Venlo top 6:

1. Een filmpje pakken of cultuur snuiven

Tijdens je date in Venlo naar een bioscoop of filmhuis is altijd een goed idee: samen naar een romantische of lachwekkende film kijken, popcorn of chips delen en voorzichtig een arm om elkaar heen slaan als de film iets te spannend wordt.

In Venlo zijn twee filmzalen te vinden:

  • CityCinema, adres: Picardie 33
  • Filmtheater De Nieuwe Scene, adres: Nieuwstraat 13

Ook het theater of andere culturele podia zijn uitstekend geschikt voor een date in Venlo. Samen genieten van theater, dans, muziek of cabaret werkt verbindend en biedt daarnaast vertier en ontspanning. Het geeft je ook weer een nieuwe, gedeelde ervaring om achteraf over te praten onder het genot van iets lekkers. In Venlo is meer dan genoeg te beleven voor een avondje uit.

Hier kun je in Venlo terecht voor een avondvullend programma:

  • De Maaspoort, adres: Oude Markt 30
  • Concertpodium Domani, adres: Dominicanenplein 15
  • Poppodium Grenswerk, adres: Peperstraat 10

2. Een fietstocht maken

Wat is er gezelliger dan samen een fietstochtje maken – en vervolgens ergens af te stappen voor een koud drankje? Zo ben je niet alleen allebei sportief bezig; je ziet ook nog eens veel van de mooie omgeving. Ondertussen klets je gezellig en leer je elkaar beter kennen. Een leuke date activiteit in Venlo dus!

In en rond Venlo is een uitgebreid netwerk van fietsroutes. Wie wat langer in Venlo rondfietst, zal verrast zijn over de hoeveelheid groen in en om de stad. Tegen de noordgrens ligt Nationaal Park de Maasduinen en aan de Duitse kant ligt een aaneengesloten natuurgebied dat groter is dan de Veluwe! Aan de westgrens van de stad begint de Peel, een uitgestrekt hoogveengebied.

Bij Toeristen Informatie Venlo zijn verschillende fietskaarten en -routes verkrijgbaar. Ook vind je hier grensoverschrijdende fietskaarten voor als je een uitstapje naar Duitsland wil maken.

3. Een stadswandeling maken

Venlo is een van de oudste steden van Nederland, ooit gesticht door de Romeinen. Venlo is nu de grootste gemeente van Noord-Limburg en het is een stad met een gezellig, historisch centrum. Maak met je date in Venlo een stadswandeling door de binnenstad. Het is een gastvrije stad en het is gezellig om dit al wandelend te ontdekken!

Toeristen Informatie Venlo (adres: Klaasstraat 17) biedt verschillende mogelijkheden aan om de stad te ontdekken. Zo zijn er bijvoorbeeld wandelingen met een gids. Een van de populaire wandelingen is de Stadswandeling Venlo, een wandeling door de historische binnenstad. Het startpunt is bij het Limburgs Museum en de duur van de stadswandeling is anderhalf uur. Bij Toeristen Informatie Venlo kun je reserveren voor deze wandeling.

Wil je de prachtige stad Venlo liever samen, op eigen houtje, ontdekken? Dat kan ook. Er is ook een boekje verkrijgbaar bij Toeristen Informatie Venlo met een stadswandeling door de binnenstad. Jullie zullen versteld staan van wat Venlo allemaal te bieden heeft.

Voor meer informatie, ga naar: http://toeristeninformatievenlo.nl of neem telefonisch contact op.

4. Een park of landgoed bezoeken

Heb je zin om tijdens je date in Venlo een frisse neus te halen? Venlo heeft een aantal groene parken waar je lekker kunt uitrusten. We raden je aan om wat eten en drinken mee te nemen. Spreid je picknickkleed op een rustig plekje uit en geniet van elkaar en van al het moois om je heen.

Het Julianapark is een groot grasveld met prachtige bloemen, een speeltuin en een grote verscheidenheid aan bomen en struiken. Dit park is perfect om te wandelen of juist om even tot rust te komen. Het bekende Wilhelminapark is ontworpen in de Engelse landschapsstijl. Dit is te zien aan de kronkelige paden, de vijver met het bruggetje, grasvelden met bomen, heestergroepen en zorgvuldig gekozen zichtlijnen. Het is zonder twijfel een van de mooiste parken van Venlo!

Ook rozentuin Rosarium is een absolute must tijdens je date in Venlo! Het romantisch ogende Rosarium ligt midden in Venlo. Bij elke rozensoort staat een naambordje, dus het is niet alleen adembenemend mooi, maar ook nog eens leerzaam. Ga eens langs bij dit park en geniet van de rust die het met zich meebrengt.

Dan is er nog het Maasoeverpark. Dit park loopt grofweg langs de westoever van de Maas. Tijdens de zomermaanden staat het plein vol met leuke terrasjes. Het Maasoeverpark biedt veel rust en mooie stadse vergezichten.

5. Een museum bezoeken

Venlo heeft een groot aanbod aan musea, expositieruimtes, kunstgalerieën en ateliers. Wie tijdens een date in Venlo op culturele ontdekkingstocht wil, kan zijn hart ophalen.

De leukste musea om je Venlo date mee naartoe te nemen:

  • Limburgs Museum, adres: Keulsepoort 5
  • Fort Museum, adres: Garnizoenweg 23
  • Museum van Bommel van Dam, adres: Keulsepoort 1

6. Winkelen

Een date in Venlo en dan gaan shoppen? Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje saai, maar vergis je niet. De binnenstad van Venlo heeft een uitgebreid winkelaanbod met voor ieder wat wils.

Doordat Venlo een oude stad is met mooie oude panden en kleine straatjes is winkelen een ware beleving. Ontdek Venlo samen als een van de leukste winkelsteden in het zuiden van het land!

De winkelstad is op te delen in een aantal gebieden. Aan de nieuwe Maasboulevard vind je winkels van grote merken. Ook in de Vleesstraat en de Lomstraat kun je shoppen bij bekende ketens.

In de historische binnenstad met de vele oude panden zijn verrassende boetieks of speciaalzaken gevestigd. Sla vooral de Jodenstraat, Klaasstraat en Gasthuisstraat niet over. Uniek is ook het Duitse winkelaanbod aan de noordzijde van de binnenstad omdat het zo dicht bij de grens ligt. Kortom: Venlo staat garant voor een heerlijke en complete dag shoppen!

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Albert
Erwin & Pientje
Femme en Hans
Ton
Freek
Erik
Fred
Alida & Jaap
Han
George en Alie
Sarah en Dirk
Jilles
Pieter
Arnold
Arelies
Wim
Roberto
John
Anja en Klaas
Anita & Jacques

Jullie date in Venlo en verder…

Naast bovenstaande date activiteiten in Venlo heeft de stad ook een uitgebreid aanbod aan cafés, lunchzaakjes, bar, restaurants en hotels. Het blijft dus tot in de late uurtjes gezellig in deze Limburgse stad.