Ben je op zoek naar leuke date activiteiten voor ouderen in Den Haag? Vijftigplus vrijgezellen hebben in de hofstad volop opties als het gaat om leuke activiteiten voor tijdens een date. OurTime sprak met Haagse locals en zette zeven leuke activiteiten op een rij voor jullie Den Haag date.

Zeven date activiteiten voor ouderen in Den Haag

Dit is onze Den Haag date top 7:

1. Een stadswandeling maken

Maak met je Haagse date een stadswandeling door de binnenstad van Den Haag. Het is een grote, bruisende en internationale stad en perfect geschikt om al wandelend te ontdekken!

Je kunt samen op eigen gelegenheid een stadswandeling maken, maar er worden ook begeleide excursies met gidsen georganiseerd. Zo leer je ook meer over de geschiedenis van de Zuid-Hollandse stad en de huidige cultuur.

Voor meer informatie over de wandelroutes kun je terecht in de The Hague Info Store in Den Haag Centraal Station (adres: Koningin Julianaplein 10-50), of ga naar https://souvenirdenhaag.nl voor een plattegrond of wandelroutekaart.

2. Een Haags park, bos of strand bezoeken

Overal in en rond de stad Den Haag vind je mooie bossen, duinen en parken. De groene gebieden zorgen ervoor dat er veel verschillende soorten dieren, planten en bomen in de stad aan zee leven.

Bezoek tijdens je Den Haag date bijvoorbeeld het Zuiderpark. Dit is een volkspark uit de jaren twintig. Het park heeft veel bijzondere plekken zoals uitzichtheuvel ‘De Villierskopje’, de middeleeuwse eendenkooi of landschapstuin De Heimanshof. Het arboretum (de bomentuin) heeft 695 verschillende soorten bomen.

Dan is er ook het Westbroekpark. De rozentuin, de vijvers en de weide maken dit park een bezoek meer dan waard. In het Westbroekpark bloeien meer dan driehonderd verschillende rozen. Ook zijn er zo’n twintigduizend (!) rozenstruiken. Samen je favoriet uitkiezen; hoe romantisch is dat op jullie date! Daarnaast heeft het park een vaste plantentuin met honderdvijftig soorten planten.

In het centrum, naast Paleis Noordeinde, de Koninklijke stallen en het Koninklijk Archief ligt de Paleistuin. In dit stadspark zijn ook kunstobjecten te vinden. Wij adviseren je wat te eten of drinken mee te nemen naar de Paleistuin. Spreid je kleedje uit op een rustig plekje of vind een prettig gesitueerd parkbankje en geniet samen van een picknick en al het moois om je heen. De perfecte Den Haag date wat ons betreft!

Liever samen naar het bos? Dan kunnen we De Scheveningse Bossen aanraden, maar ook de Bosjes van Poot. Hier vind je de Dr. Abraham Schierbeek Tuin, het oudste vogelrustgebied van Nederland. De Bosjes van Poot is onderdeel van het Natura2000-gebied Westduinpark en Wapendal, ook twee fantastisch mooie bosgebieden in Den Haag.

Samen zonnen of uitwaaien op het strand is natuurlijk ook een heel goede optie als Den Haag date. Met de auto, fiets of tram ben vanuit het centrum in een mum van tijd aan de Nederlandse kust. Onze tip: kies voor je date voor een rustiger strand zoals Kijkduin of het strand bij Duindorp (Zuiderstrand). Scheveningen is mooi en gezellig, zeker in de lente en zomer, maar je vindt er door de drukte soms wat minder privacy.

3. Een mooie fietstocht

Wat is er leuker dan samen een fietstocht maken om vervolgens ergens aan te leggen voor een heerlijk drankje? Zo ben je niet alleen beiden sportief bezig; je ziet ook nog eens veel van de indrukwekkende Haagse omgeving. Ondertussen klets je en leer je elkaar beter kennen. Wat wil je nog meer?

In en rond Den Haag zijn veel mooie fietsroutes, zoals de Duinenroute Zuid en Duinenroute Noord. Zo fiets je eenvoudig naar bijvoorbeeld Kijkduin of Scheveningen. Een leuke Den Haag date activiteit dus!

4. Een attractiepark bezoeken

In Den Haag vind je volop attracties en attractieparken! Reis in een dag door heel Nederland in Madurodam of beklim de vuurtoren van Scheveningen. Voor een dagje attractiepark ga je naar Duinrell of Drievliet.

Benieuwd naar het leven op de bodem van de zee? Duik dan in de prachtige onderwaterwereld van Sea Life, een groot zeeaquarium in Scheveningen. De ideale date in Den Haag voor dierenliefhebbers! Sluit je dag samen af met een panoramisch zicht op de Noordzee in het reuzenrad op de Scheveningse Pier.

5. Een museum bezoeken

Tijdens een museumbezoek kan de vonk zomaar overslaan. Tussen jou en je leuke Haagse date of tussen jou en die geweldige kunstenaar die je hebt ontdekt!

De leukste musea om je date in Den Haag mee naartoe te nemen:

  • Museum Panorama Mesdag, adres: Zeestraat 65
  • Mauritshuis, adres: Plein 29
  • Kunstmuseum, adres: Stadhouderslaan 41
  • Museum Beelden aan zee, adres: Harteveltstraat 1
  • Museum Voorlinden, adres: Buurtweg 90 (Wassenaar)

6. Een filmpje pakken of naar het theater

Tijdens je date in Den Haag naar de bioscoop is een goed idee: samen naar een mooie film kijken, romantisch een grote bak popcorn delen en voorzichtig een arm om elkaar heen slaan als de film iets te spannend wordt… Ook een perfecte Den Haag date wanneer het weer ietsje minder is! In Den Haag zijn vele bioscopen of filmhuizen te vinden.

Ook het theater, de schouwburg of de poppodia zijn uitstekend geschikt voor een date in Den Haag. Samen genieten van theater, dans, muziek of cabaret werkt verbindend en biedt daarnaast vertier en ontspanning.

7. Winkelen

Daten in Den Haag en dan gaan winkelen? Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje saai, maar het is allesbehalve dat. Het winkelaanbod in Den Haag is namelijk zo uitgebreid en divers dat je ogen tekort zult komen! De winkels zijn zeven dagen per week geopend en bekende warenhuizen en winkelketens vind je op loopafstand van hippe modeboetieks en concept stores. De Haagse binnenstad is dus perfect voor een dagje shoppen.

Struin samen langs de bekende ketens in de binnenstad van Den Haag. Duik ook de zijstraatjes in wanneer je op zoek bent naar leuke conceptstores. Vergeet zeker niet even door de Passage te lopen, een overdekte galerij met een grote verscheidenheid aan winkels. Hier kan je ook overdekt genieten van iets lekkers. Rond de paleizen zijn veel gezellige straatjes en pleinen met talloze modeboetieks en vintagezaken waar je je als shopaholic kunt uitleven. Van hip tot haute couture en in alle prijsklassen.

Exclusieve, lokale winkels vind je in het Hofkwartier, Noordeinde en op de Denneweg. Ook de vernieuwde Foodhallen Den Haag in winkelhof Haagse Bluf is een echte Haagse beleving met twaalf foodstands en twee bars.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Jilles
Anja en Rob
Fons
Jet & Klaas
Harry en Anna
Majorie en Wim
Berné
Ton
Annie en Jan
Froukje
Jos
Thomas
Rob
Ton en Laura
Ellen
Roberto
Jan en Martine
John
Dim
Sarah en Dirk

Jullie date in Den Haag en verder…

Naast bovenstaande date activiteiten in Den Haag heeft de koninklijke stad ook een uitgebreid aanbod op het gebied van restaurants, barretjes, cafés en hotels. Ontzettend veel opties om jullie Den Haag date mee af te ronden dus!