Ben je aan het zoeken naar leuke date activiteiten voor ouderen in Deventer? Vijftigplus-singles hebben in de hanzestad aan de Ijssel volop mogelijkheden als het gaat om verrassende activiteiten voor tijdens een Deventer date. OurTime vroeg insiders om zeven leuke activiteiten voor Deventer dating.

Zeven date activiteiten voor vijftigplussers in Deventer

Dit is onze Deventer dating top-7:

1. Bezoek een park

Overal in de stad Deventer vind je mooie parken. Bezoek tijdens je Deventer-date bijvoorbeeld het Rijsterborgherpark tussen het station en de binnenstad. In dit park is een beeldenroute te vinden, maar ook een dierenparkje en een paviljoen. Of bezoek het oudste park van Nederland: het Worpplantsoen, aan de andere kant van de Ijssel. Vanuit het Worpplantsoen zit je ook in een mum van tijd in de uiterwaarden.

Ook landschapspark Gooikerspark is absoluut de moeite waard. Het park kent drie verschillende onderdelen met elk een eigen karakter: Rietvelden, Haagkampen en de Ulebelt. Spreid je kleed uit op een rustig plekje en geniet samen van een picknick en al het groen om je heen. Als je je hond meeneemt op je date in Deventer, let dan op; die mag niet overal in het Gooikerspark uitgelaten worden.

In Het Nieuwe Plantsoen vind je veel diversiteit; er is een ‘open’ gebied, maar ook een stuk bos. Je kunt er heerlijk uitrusten op een van de bankjes. Ook een bezoek aan het hertenkamp is een leuke activiteit voor Deventer dating.

2. Maak een stadswandeling

Maak samen met je Deventer date kennis met het erfgoed van Deventer door middel van een boeiende stadswandeling. De VVV in Deventer verzorgt dagelijks rondleidingen met deskundige gidsen.

Een begeleide stadswandeling door Deventer is een bijzondere kennismaking met de middeleeuwse straatjes in het oude handelshart van de stad: het Bergkwartier. Daarnaast zie je de topstukken van het Noordenbergkwartier, zoals de Lebuinuskerk en het oudste, stenen woonhuis van Nederland.

Liever met zijn tweeën op pad? Koop dan een mooie route bij de VVV Deventer. Er zijn diverse wandelroutes door de binnenstad verkrijgbaar. VVV Deventer is gevestigd in het Penninckshuis, Brink 89.

Voor meer informatie, ga naar: https://www.deventer.info of neem telefonisch contact op met de VVV in Deventer.

3. Bezoek een Deventer kerk of ander Deventer monument

Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Al rond het jaar 800 was er sprake van een stedelijke nederzetting aan de rivier de IJssel. In de middeleeuwen groeide de nederzetting uit tot een volwaardige stad.

Het bijzondere van Deventer is dat van de rijke historie zeer veel bewaard is gebleven. Er zijn maar weinig steden in Nederland die (nog) zo veel monumenten hebben als Deventer.

Mooie kerken of monumenten om te bezoeken tijdens Deventer dating:

 • Lebuïnuskerk, adres: Grote Kerkhof 38 (beklim de toren!)
 • Broederenkerk, adres: Broederenstraat 18
 • De Bergkerk, adres: Bergkerkplein 1
 • Oudste stenen huis van Nederland, adres: Sandrasteeg 8
 • Muntentoren, adres: Muntengang 1
 • Bolwerksmolen, adres: Bolwerksweg 6

4. Maak een fietstocht

Wat is er leuker dan samen op de pedalen te stappen en een fietstochtje in de omgeving van Deventer maken? Tijdens of na de rit kun je natuurlijk ergens aanleggen voor een koud drankje. Zo ben je niet alleen beiden sportief bezig; je ziet ook nog eens veel van de mooie omgeving van Deventer. Ondertussen klets je gezellig en leer je elkaar beter kennen.

De omgeving van Deventer is een van de meest geliefde fietsgebieden van Nederland. Dit komt onder andere door de grote afwisseling aan gebieden, dorpen en bezienswaardigheden die je in dit gebied tegenkomt.

Een leuke route: de Asperge fietsroute (verkrijgbaar bij de VVV in Deventer). Tijdens deze tocht combineer je het fietsen langs de IJssel en door Salland met het genieten van de Sallandse asperges. Het aspergeseizoen loopt van eind april t/m juni, maar de route is natuurlijk ook buiten deze periode te fietsen. Een leuke Deventer date activiteit dus!

5. Bezoek een museum

Tijdens een dagje in een museum, kan de vonk zomaar overslaan. Misschien tussen jou en je leuke Deventer date of tussen jou en die geweldige kunstenaar die je hebt ontdekt!

De leukste Deventer musea om je date mee naartoe te nemen:

 • Museum De Waag, adres: Brink 56
 • Athenaeumbibliotheek, adres: Het Klooster 12
 • De Stadsetalage (tentoonstellingsruimte van het stadhuis), adres: Grote Kerkhof 1
 • Geert Groote Huis, adres: Lamme van Dieseplein 4
 • Speelgoedmuseum Deventer, adres: Brink 47

6. Pak een filmpje of ga naar het theater

Tijdens je date in Deventer naar de bioscoop is altijd een goed idee: samen naar een mooie film kijken, popcorn of een andere snack delen en voorzichtig een arm om elkaar heen slaan als de film iets te spannend wordt…

In Deventer zijn drie bioscopen of filmhuizen te vinden:

 • Vue Deventer, adres: Boreelplein 36
 • Filmhuis De Keizer, adres: Keizerstraat 78
 • MIMIK, adres: Achter de Muren Vispoort 8- 10

Ook het theater of de schouwburg zijn uitstekend geschikt voor een date in Deventer. Samen genieten van theater, dans, muziek of cabaret werkt verbindend en biedt daarnaast vertier en ontspanning.

Hier kun je in Deventer terecht voor een avondvullend programma:

 • Deventer Schouwburg, adres: Leeuwenbrug 2
 • Theater Bouwkunde, adres: Het Klooster 2

7. Ga winkelen

Daten in Deventer en dan gaan winkelen? Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje afgezaagd, maar vergis je niet. De binnenstad van Deventer biedt veel trendy modewinkels, hippe conceptstores, eigenzinnige speciaalzaakjes en verrassende boetiekjes.

De binnenstad van Deventer is opgedeeld in acht kwartieren met elk hun eigen charme, winkelaanbod en bezienswaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld het Bergkwartier, het Broederenkwartier, het Gildekwartier en het Modekwartier. In deze verschillende stadsdelen leer je Deventer, het winkelaanbod én je Deventerse date, pas echt goed kennen.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Marco & Margot
Jan en Martine
Harmen en Roos
Jos & Loes
Jet & Klaas
Ton en Sylvia
Yolanda & Peter
Ben en Marianne
Eric en Nicoline
Sterre
Wij hebben geen foto’s van ons samen. De voornamen zijn Mariet en Johan
Wim
Erik
Thomas
Anja en Rob
Ger & Lies
piet
René & Nelleke
Klaas en Anja
Arjan en Luciënne

Deventer dating: en verder…

Naast bovenstaande date activiteiten in Deventer heeft de stad ook een uitgebreid aanbod op het gebied van eten, borrelen en overnachten. Deventer heeft namelijk meer dan honderd horecagelegenheden.

Onze tip voor een fijne eetgelegenheid is ‘De Zwarte Silo’. Dit is een modern restaurant in een ouderwetse silo. In de prachtige graansilo ervaar je het gevoel van dineren tussen de havenarbeiders. De menukaart biedt lekkere gerechten gemaakt van verse en lokale ingrediënten.

Met deze ideeën moet het vast lukken om een leuke date in Deventer te hebben. Mocht je nog op zoek zijn naar die serieuze 50+ single, maak dan vandaag nog een account aan bij Ourtime!