Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en heeft ruim 130.000 inwoners. Deze historische en toch hippe stad kent meerdere, bijzondere bezienswaardigheden. Voor een date is Zwolle een geweldige omgeving, want er zijn in deze een tal van activiteiten die je samen kan ondernemen.

Zoek je leuke singles uit omgeving of wil je graag naar deze stad op date? Door middel van dit artikel kom je meer te weten over de leukste date-activiteiten voor vijftigplussers in Zwolle.

Op date in historisch Zwolle

Zijn jullie geïnteresseerd in de Nederlandse geschiedenis en willen jullie op date de nodige cultuur kunnen snuiven? Dan zit je in Zwolle goed. Historisch Zwolle kent meerdere bijzondere locaties waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Met een dagje daten in Zwolle ben je er eigenlijk nog niet. Er zijn zoveel prachtige plekken met een bijzonder verhaal dat jullie waarschijnlijk nog tijd tekort gaan komen. Dit biedt gelijk een mooie gelegenheid voor een eventuele tweede of derde date, want als het aankomt op historisch Zwolle raak je nooit op de stad uitgekeken. Wil je graag met je date naar de stad, maar heb je geen idee wat jullie kunnen bekijken? De volgende historische bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan tijdens je date naar Zwolle:

  • De St. Michaelskerk. Deze bijzondere kerk herken je aan het enorme beeld van aartsengel Michael op het plein. De kerk is gebouwd in de eerste helft van de 15de eeuw en later nog groots gerenoveerd waardoor dit imposante gebouw in zijn oude glorie is hersteld. Ga je daten in Zwolle? Dan is een bezoek aan deze indrukwekkende kerk zeker de moeite waard.
  • Het Dominicanenklooster stamt uit 1901 en bestaat uit een kerk en een klooster in één. De kerk staat bekend om zijn bijzondere glas-in-loodramen, geïnspireerd door de ramen van Chartres. Neem samen eens de tijd om de mozaïekvloeren in het koor van de kerk te bewonderen. Deze vloer is een eerbetoon aan de Schepping en je vindt er de sterrenbeelden en vier elementen.
  • De Onze-Lieve-Vrouwetoren of ook wel ‘de Peperbus’ genoemd, is een 75 meter hoge toren die hoog boven de stad Zwolle uitsteekt. De Peperbus is onderdeel van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, een middeleeuwse kruiskerk. Zowel de kerk als de toren zijn geopend voor bezichtiging. De actieve vijftigplusser kan er ook voor kiezen om de toren te beklimmen. Eenmaal aan de top geniet je van het prachtige uitzicht over de stad.
Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Ellen
Alida & Jaap
Wij hebben geen foto’s van ons samen. De voornamen zijn Mariet en Johan
Froukje
Emmie & Jos
Yolanda & Peter
Wim
Arjan en Luciënne
Trudy
Roberto
Rob en Fem
Jan en hanny
Pierre
Nina (Dity)
Hilde en Erik..
George en Alie
Paul
Anja en Rob
Arelies
Fred

Dating in Zwolle: Kunst en cultuur

Als het aankomt op kunst en cultuur is Zwolle voorzien van genoeg bezienswaardigheden waar het artistiek hart sneller van gaat kloppen. In de stad zijn er een tal van musea waar je zowel historische, als moderne kunst kan bewonderen. Ben je op zoek naar inspiratie voor een culturele dag in Zwolle? Hier kan je naar gaan kijken:

  • Herman Brood Museum & Experience. Wijlen kunstenaar en zanger Herman Brood is een in Zwolle geboren artiest. Je vindt hier niet alleen Broods’ schilderijen. Je kan ook brieven, tekeningen, gedichten en zelfs krabbels op bierviltjes en stukjes papier bewonderen. Het persoonlijke karakter van het museum gunt je een kijkje in het hoofd en leven van een bijzondere, dan wel gecompliceerde artiest. Als dat niet voor diepgaande gesprekken zorgt?
  • Museum de Fundatie weet bezoekers regelmatig te verrassen met hun tijdelijke exposities. De tentoonstellingen zijn zowel historisch als modern van aard. Het gebouw zelf is indrukwekkend en je kan hier ook samen van het uitzicht over Zwolle genieten.
Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

Lekker eten in Zwolle

Na een dag cultuur snuiven is het natuurlijk tijd voor een heerlijk, afsluitend diner met je date. In Zwolle zijn er meerdere toplocaties waar je geweldig kan eten. Hebben jullie na alle geschiedenis, kunst en cultuur best wel trek gekregen? Op deze plekken moet je zijn als je samen een hapje wil eten:

  • De Kookstudio in Zwolle is veel meer dan alleen maar ‘lekker eten’. Hier kan samen je meerdere, toffe kookworkshops volgen. Wat dacht je van een lesje Italiaans, Spaans of Marokkaans koken? Naderhand kunnen jullie natuurlijk genieten van de zelfgemaakte maaltijd, onder het genot van een goed glas wijn en een fijn gesprek. Gezellig, lekker en onwijs leuk om te doen als je gaat daten in Zwolle.
  • De Librije is het driesterrenrestaurant van Chef Jonnie en Therese Boer. Het restaurant wordt ook wel ‘de culinaire trots van de provincie’ genoemd en dit is natuurlijk niet zonder reden. Hier krijg je geen standaard schnitzel met patat, maar is het dineren een ervaring op zich. Voor een complete gastronomische belevenis is er geen enkel restaurant in Nederland wat zich met de Librije kan meten. Kortom: een date waar je zeker punten mee scoort als je toch naar Zwolle gaat.
  • De talloze cafés en brasseries gelegen in het centrum van Zwolle zorgen ervoor dat je nooit met dorst of honger zit. Pak een terrasje tijdens de stadswandeling of ga uitgebreid lunchen bij een van de talloze eetgelegenheden die de stad te bieden heeft. Zo geniet je van elkaars gezelschap en lekker eten. Een gouden combinatie, al zeggen we het zelf!
Coach Hi, ik ben jouw Ourtime coach. Hoe kan ik je helpen? Zoek

Zoek een date in Zwolle en omgeving

Op OurTime vind je duizenden, leuke singles van vijftig jaar en ouder. De singles op onze site komen uit heel Nederland, maar als je het dichter bij huis wil houden kan je het filter instellen op Zwolle en de nabijgelegen omgeving. Ben je op zoek naar iemand waarmee je de rest van je leven mee kan delen en op een serieuze date kan gaan? Schrijf jezelf dan vandaag nog in op de website om zo in contact te komen met één van de geweldige singles die Zwolle te bieden heeft.