Ben je op zoek naar leuke date activiteiten voor ouderen in Tilburg? Singles van vijftigplus hebben in deze Noord-Brabantse stad volop mogelijkheden als het gaat om leuke activiteiten voor tijdens een date. OurTime sprak met Tilburgse insiders en zet acht leuke activiteiten op een rij voor dating in Tilburg.

Acht date activiteiten voor ouderen in Tilburg

Dit is onze dating Tilburg top 8:

1. Een stadswandeling maken

Maak met je date een stadswandeling door de binnenstad van Tilburg. Het is een stad die barst van energie en creativiteit en het is leuk om dit al wandelend te ontdekken!

Je kunt samen op eigen gelegenheid een stadswandeling maken, maar er worden ook begeleide wandelingen met gidsen georganiseerd. Zo leer je ook nog eens meer over de geschiedenis van de textielstad en de huidige cultuur.

Voor meer informatie, ga naar: https://www.vvvtilburg.nl of neem telefonisch contact op met de VVV in Tilburg.

2. Een Tilburgs park of bos bezoeken

Overal in de stad Tilburg vind je mooie parken; van heel oud tot nieuw en modern. Bezoek tijdens je Tilburgse date het groene Wilhelminapark vlakbij het centrum van de stad, het grote Leijpark aan de ringbaan Zuid, het dierenrijke Quirijnstokpark in Tilburg-Noord of zelfs het nieuwe Spoorpark. Dit park vind je op loopafstand van het station Tilburg, tussen de Hart van Brabantlaan en de spoorlijn.

In het Spoorpark zijn horecagelegenheden. Voor de andere parken raden we aan om wat te eten of drinken mee te nemen. Spreid je kleedje uit op een rustig plekje, of zoek een bankje op een mooie plek en geniet samen van een picknick en al het moois om je heen.

Een ander bijzonder park om te bezoeken is de Oude Warande. Dit ligt aan de rand van de stad, vlakbij de universiteit van Tilburg. Dit park is een van de weinige zogenoemde ‘sterrenbossen’. Dit is een een bos met lanen die vanuit een middelpunt straalsgewijs naar de uiteinden lopen en zo een ster vormen. Een leuk feitje om te vertellen tijdens de date in Tilburg!

3. Een fietstocht maken

Wat is er gezelliger dan samen een fietstochtje maken – en vervolgens ergens te stoppen voor een koud drankje? Zo ben je niet alleen beiden sportief bezig; je ziet ook nog eens veel van de mooie omgeving. Ondertussen klets je gezellig en leer je elkaar beter kennen.

In en rond Tilburg is een uitgebreid netwerk van fietsroutes. Zo fiets je eenvoudig naar bijvoorbeeld Bierbrouwerij De Koningshoeven (bekend van abdijbier La Trappe), de Oisterwijkse Bossen en Vennen of naar Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Een leuke Tilburgse date activiteit dus!

4. Een attractiepark bezoeken

Wat niet veel mensen weten, is dat Tilburg op steenworp afstand ligt van wereldberoemde attractieparken als De Efteling en Safaripark Beekse Bergen. Met de auto of het openbaar vervoer ben je daar vanuit Tilburg binnen twintig minuten.

Ook Tilburg zelf kent leuke attracties. Dierenpark De Oliemeulen (Reitse Hoevenstraat 30) is hier een goed voorbeeld van. Het begon ruim dertig jaar geleden als reptielenhuis, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heus dierenpark. Het park noemt zichzelf ‘het vreemdste dierenpark van Nederland’. Wat je kunt verwachten? Meer dan honderdvijftig verschillende diersoorten zoals loslopende stinkdiertjes en vliegende hondjes. De ideale date in Tilburg voor dierenliefhebbers!

5. Een museum bezoeken

Tijdens een middagje museum kan de vonk zomaar overslaan. Tussen jou en je leuke Tilburgse date of tussen jou en die geweldige kunstenaar die je hebt ontdekt!

De leukste Tilburgse musea om je date mee naartoe te nemen:

  • De Pont museum, adres: Wilhelminapark 1
  • Natuurmuseum Brabant, adres: Spoorlaan 434 (tegenover station Tilburg)
  • TextielMuseum, adres: Goirkestraat 96
  • Stadsmuseum Tilburg, adres: Kazernehof 75

6. Een filmpje pakken of naar het theater

Tijdens je date in Tilburg naar de bioscoop is altijd een goed idee: samen naar een mooie film kijken, popcorn of een andere snack delen en voorzichtig een arm om elkaar heen slaan als de film iets te spannend wordt…

In Tilburg zijn drie bioscopen of filmhuizen te vinden:

  • Pathé Tilburg Centrum, adres: Pieter Vreedeplein 174
  • Pathé Euroscoop Tilburg, adres: Olympiaplein 2
  • Cinecitta, adres: Willem II Straat 29

Ook het theater, de schouwburg of de concertzaal zijn uitstekend geschikt voor een date in Tilburg. Samen genieten van theater, dans, muziek of cabaret werkt verbindend en biedt daarnaast vertier en ontspanning.

Hier kun je in Tilburg terecht voor een avondvullend programma:

  • Theaters Tilburg, adres: Louis Bouwmeesterplein 1
  • Theater De Nieuwe Vorst, adres: Willem II Straat 49
  • Stadstheater De Boemel, adres: Burgemeester Brokxlaan 8-76

7. Een boottochtje maken

De Piushaven in Tilburg is een bruisende plek om te wonen, werken en recreëren. Rond de haven openen steeds meer leuke gelegenheden waar je tijdens een date in Tilburg samen een hapje kunt eten of een drankje kunt doen.

Met heerlijk weer is het ook goed toeven óp het water; de Piushaven ligt dan gezellig vol met kleine en grotere boten. Een boottochtje is wat ons betreft een perfect idee voor dating in Tilburg. Een boottochtje is namelijk gezellig en biedt ook voldoende privacy voor een goed gesprek of een spannende kus tussen het riet.

Een bootje huren in Tilburg doe je bijvoorbeeld bij:

8. Winkelen

Daten in Tilburg en dan gaan winkelen? Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje saai, maar vergis je niet. De binnenstad van Tilburg en het zogenoemde ‘Dwaalgebied’ doen niet onder voor het bekende gebied ‘De 9 Straatjes’ in Amsterdam.

Het ‘Dwaalgebied’ in Tilburg bestaat uit meerdere straten. Deze straten verbinden grofweg de Heuvelstraat in het zuiden met de Spoorlaan in het noorden en de Noordhoekring in het westen. De grootste straten in het Dwaalgebied zijn de Willem II-straat, Tuinstraat, Stationsstraat, Nieuwlandstraat en Noordstraat.

In deze straten ontdek je met je date leuke speciaalzaken als een kaaswinkel, een kinderboekenwinkel, ateliers, traiteurs, concept stores, een record store, een bijzondere bloemenzaak, een bonbonwinkel, een new age-winkel, kledingboetiekjes, interieurzaakjes, een winkel voor houten kinderspeelgoed en nog veel meer!

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Anita & Jacques
Berta en Peter
Hennie en Conny
Emmie & Jos
Joop
Erwin & Pientje
Arjan en Luciënne
Erik
Pierre & Marleen
Asha kalpoe
Jan en hanny
Arnold
Anja en Klaas
Jos
Ad
Tonny
Harmen en Roos
jelte
Wim
Wil

Dating Tilburg: en verder…

Naast bovenstaande date activiteiten in Tilburg heeft de stad ook een uitgebreid aanbod op het gebied van eten, drinken en overnachten.Dit zijn uitstekende kansen om je date te verlengen als het goed gaat, of om in gedachten te houden voor een tweede of een derde date. Veel plezier met daten in Tilburg!