Het oosten van het land heeft veel te bieden: leuke steden en uitjes, maar ook leuke 50+ singles. Maar dan rijst de vraag: hoe vind je die leuke singles en wat is leuk om te doen tijdens een eerste ontmoeting? Hier ontdek je waar al die gezellige singles te vinden zijn, hoe je met elkaar in contact komt en krijg je tips wat je allemaal in het oosten kunt doen tijdens een eerste date. Kortom, alles rondom dating in OostNederland.

Een date vinden in het oosten van het land

Wanneer je in het oosten van het land woont, is het wel zo fijn om ook te daten met een leuke man of vrouw die bij je in de buurt woont. Ourtime is de datingsite waar 50+ singles in het oosten van het land elkaar ontmoeten. Ben je niet zo bekend met Ourtime of überhaupt met datingsites? Geen zorgen, het aanmelden op Ourtime is namelijk super makkelijk. Eerst meld je je gratis aan. Na het invullen van een vragenlijst ontstaat er inzicht in wie je bent en wat jouw wensen zijn in een relatie.

Vervolgens maak je jouw profiel aan, zodat andere serieuze singles uit het oosten jouw profiel online tegenkomen. Op je profiel zet je een paar leuke en recente foto’s van jezelf, zodat anderen kunnen zien hoe je eruit ziet. Ook plaats je er een tekst over wat je hobby’s en interesses zijn. Je mag ook op je profiel neerzetten naar wie je op zoek bent, zo laat je zien wie je hoopt te ontmoeten tijdens jouw dating Oost avontuur.

En dan ben je er klaar voor: je profiel staat online. Je kunt natuurlijk wachten tot je door een andere single wordt benaderd. Of neem het hef in eigen handen en ga op zoek door zoekcriteria in te vullen in de zoekbalk op de site. Hierdoor krijg je profielen van singles te zien die matchen met jouw zoekcriteria. Zie je er een interessante vrouw of man tussen staan? Stuur dan een berichtje om het gesprek te starten. Vraag bijvoorbeeld door over bepaalde hobby’s die hij of zij heeft.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Emmie & Jos
Ton en Sylvia
Ruud
Anita & Jacques
Jan en Petra
Annie en Jan
Hennie en Conny
Claudia
Lisette en André
Robert
Geert en Ria
Klaas en Anja
Froukje
Thomas
Yolanda & Peter
Aat en Susan
Jos en Carla
Jos
Tony
Nina (Dity)

Dating oost: leuke activiteiten in het oosten van het land

Ben je nieuwsgierig geworden naar die spontane, lieve of leuke man of vrouw waarmee je online contact hebt? Dan is het de hoogste tijd voor een date in het oosten van het land. Maar dan komen jullie voor een punt te staan: wat gaan jullie doen? In het oosten van het land is er genoeg te beleven. Het is alleen de vraag waar jullie zin in hebben? Willen jullie een stad bezoeken, wandelen in de natuur, fietsen of staan jullie open voor een andere activiteit? Nadat jullie hebben besloten waar jullie het meest zin in hebben, kunnen jullie een keuze maken uit de onderstaande opties.

Vijf steden om te ontdekken

Tijdens een bezoekje aan een stad kun je op een fijne manier elkaar beter leren kennen. Zo kun je tijdens het wandelen door de stad ondertussen vragen stellen aan elkaar. Strijk na de stadswandeling lekker neer op een terrasje en drink gezellig wat. Wanneer jullie allebei van winkelen houden, kunnen jullie ook uitgebreid gaan shoppen.

Dit zijn vijf leuke steden om te bezoeken:

 • Zwolle: een bruisende binnenstad met cultuur en historische bezienswaardigheden
 • Enschede: een grote stad met veel leuke winkels, terrassen en groenrijke stadsparken
 • Deventer: de historische Hanzestad vol verrassingen en smalle steegjes
 • Kampen: een stad met geschiedenis, stadsmuren, poorten en de bekende stadsbrug
 • Ootmarsum: een kleine stad met bijzondere vakwerkhuizen en een openlucht museum
 • Ommen: een gemoedelijke stad, omringd door bossen, heide en rivieren en de zandverstuiving

Een uitstapje naar Giethoorn

Giethoorn is niet voor niets de grote trekpleister van ons land. Het schattige dorpje staat bekend om zijn bijzondere huizen, die omringd zijn door de vele kanalen. Het wordt gekscherend ook wel het Nederlandse Venetië genoemd. Huur samen een bootje of boek een rondvaart om het dorp vanaf het water te bewonderen.

Wandelen langs de smokkelroute in Twente

Houden jullie allebei van wandelen? Ga dan wandelen door een landschap vol afwisseling. Wanneer jullie de smokkelroute volgen, komen jullie langs weilanden, bossen, beekjes, oude ‘commiezenhutten’ en het Lutterzand. Het afwisselende landschap laat jullie de pareltjes van de omgeving zien, terwijl jullie heerlijk kunnen praten over van alles en nog wat.

Romantische kastelen ontdekken

Geschiedenis en romantiek: een gouden combinatie. Neem je date mee op een kastelentour. Pik hem of haar op met de auto, neem een picknickmand vol lekkers mee en rijd langs verschillende kastelen in het oosten van het land. Begin bij Landgoed Twickel- Delden en ontdek daarna het kasteel waar de moeder van Prins Bernard heeft gewoond: Kasteel Warmelo – Diepenheim. Bewonder ook zeker de beeldentuin van Kasteel Het Nijenhuis – Wijhe. Tussendoor stoppen jullie op een mooi plekje voor een gezellige picknick.

Meer mooie kastelen om te bezoeken tijdens een ontmoeting met je date:

 • Kasteel Weldam – Markelo
 • Kasteel Rechteren – Dalfsen
 • Huis Den Berg – Dalfsen
 • Den Alerdinck – Laag Zuthem
 • Landgoed Nieuwe Randen – Diepenveen
 • Landgoed Singraven – Denekamp
 • Landgoed De Haere – Olst

Stap samen op de fiets

Tijdens een date is het ook heerlijk om een stuk te gaan fietsen. Zo ontdekken jullie het prachtige landschap en kletsen jullie gezellig verder om elkaar beter te leren kennen. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is de perfecte plek om een schitterende fietstocht te maken. Maak ook zeker een stop bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug om meer informatie te krijgen over de natuur, de geschiedenis en de geologie van het schitterende gebied.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

Singles buiten het oosten van het land ontmoeten

Wil je buiten je eigen regio op zoek gaan naar leuke singles? Er zijn genoeg speciale vijftigplussers die net als jij single zijn en zoeken naar een serieuze relatie. Kijk eens verder voor informatie over dating in Nederland. Dan ontmoet je iemand die misschien wel wat verder van je af woont, maar wel dezelfde interesses heeft als jij. Geef specifieke zoekcriteria in en start je zoektocht naar een leuke single die met jou een vriendschap en misschien wel meer wilt.

PS Dating in Amsterdam is ook leuk! Ga samen naar musea aan het Museumplein of maak een boottocht over de kanalen van Amsterdam.