Online datingsites zijn een geweldige manier om gelijkgestemden te ontmoeten, of het nu leidt tot een romantische relatie of niet. Aangezien je iemand benadert op basis van een online profiel en vervolgens via berichten aan de praat raakt, kun je het vergelijken met nieuwe vrienden leren kennen tijdens een evenement.

Veel mensen die je tijdens een feestje of een andere bijeenkomst tegenkomt, vergeet je direct weer. Een aantal wekken dusdanig je interesse dat je naderhand nog eens contact opneemt, en met een enkeling is er zo’n goede klik dat een toevallige ontmoeting leidt tot een levenslange vriendschap.

Niet alle dates die je via Ourtime plant zullen leiden tot een langdurige romantische relatie, maar een deel kan wel leiden tot een nieuwe vriend of vriendin voor het leven.

Geen romantiek? Misschien wel vriendschap

Soms kom je iemand tegen met wie je op papier een perfecte match bent. Jullie kunnen urenlang praten over van alles en nog wat, je vindt het prettig om bij elkaar in de buurt te zijn en elkaar regelmatig te zien, maar verder dan dat gaat de aantrekkingskracht niet.

Dat betekent misschien dat er niet ‘genoeg’ is voor een innige liefdesrelatie, maar het hoeft niet te betekenen dat de ander niet in je leven kan blijven. Misschien kom je er zelfs wel achter dat je aan zo’n hechte vriendschap genoeg hebt, als de ander net zo geïnvesteerd is als jij. En zo niet, dan heb je iemand om je toekomstige dates mee te na te bespreken.

Schrijf daarom andere singles niet meteen af wanneer blijkt dat je niet geïnteresseerd bent in romantiek met diegene. Want voor hetzelfde geld zit daar tegenover jou je nieuwe beste vriend of vriendin.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Jac
Ben en Marianne
Anja en Rob
Wim
Hilde en Erik..
Arnold
Henk
Berta & Peter
Klaas en Anja
Ruud
Tony
Pierre & Marleen
Ton & Jenny
Thomas
Rob en Fem
Paul
ton uit schoonhoven
piet
Erwin & Pientje
Harry en Anna

Volg je gevoel en wees eerlijk

Luister goed naar je eigen gevoel als het aankomt op de vraag of je verder wilt gaan dan vriendschap. Ook wanneer de ander aangeeft meer te willen, ben je nergens toe verplicht en is het belangrijk eerlijk te blijven.

Geef het aan als vriendschap voor jou genoeg is, maar ook als je juist diepere gevoelens ontwikkelt. Zo weet je allebei waar je aan toe bent, en kan de relatie tussen jullie een vorm krijgen die voor beide kanten prettig is.

Zorg ervoor dat de ander ook eerlijk kan zijn tegen jou, door gedachten bespreekbaar te maken en bijvoorbeeld onzekerheden waar je zelf mee zit te delen.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

Vriendschap als einddoel

De beste langdurige relaties zijn degene waarbij het koppel niet alleen op de specifieke elementen van een romantische relatie uit is maar ook elkaars beste vriend is. Het is dan ook een goed idee om iedere single die je ontmoet via Ourtime te benaderen met het doel een vriendschap te sluiten.

Als de basis voor een vriendschap er niet is, zal er ook geen ruimte zijn voor meer. Maar wanneer je een waardevolle vriendschap ontwikkelt, kom je er gaandeweg vanzelf achter of er bij jullie beiden behoefte is aan meer.

Is dat niet het geval, dan houd je een vriend voor het leven over. Wanneer het wel zo is, weet je zeker dat er een gezonde basis bestaat waarop jullie je relatie kunnen verdiepen.

Coach Hi, ik ben jouw Ourtime coach. Hoe kan ik je helpen? Zoek

Verschillende vormen van relaties

Wees je bewust van het feit dat een hechte, waardevolle relatie vele vormen kan aannemen. Het kan gaan om het standaardbeeld van een koppel dat samenwoont en eventueel trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, maar er zijn genoeg voorbeelden van relaties waarbij de twee individuen in hun eigen huis wonen, of waarbij van het ene naar het andere huis wordt gereisd.

Hetzelfde geldt voor de mate van seksualiteit die komt kijken bij een relatie. Voor het ene koppel is het ontzettend belangrijk, voor het andere koppel niet. Eigenlijk alles kan in relatieland, zolang maar voor beide partijen duidelijk is wat de inrichting van de relatie is, en zolang beide partijen het daar mee eens zijn.

Daarom is het belangrijk om altijd open en eerlijk te zijn over je wensen om een langdurige relatie aan te gaan, of het nu gaat om vrienden voor het leven of meer.