Nijmegen is een geweldige stad om iemand te ontmoeten. In deze mooie stad aan de Waal wonen leuke 50-plus singles én in de stad is van alles te doen. Wil je daten in Nijmegen? Laat je inspireren door onze date tips Nijmegen.

Zoek je een leuke vijftigplus-single in Nijmegen met wie je samen van het leven kunt genieten? Via Ourtime kun je op een gemakkelijke manier mensen ontmoeten buiten je eigen sociale cirkel. Het is een ideaal platform om te daten in Nijmegen, maar ook voor de rest van Nederland, bijvoorbeeld voor daten in Amsterdam. Meld je gratis aan, maak een profiel aan en vind een date die bij je past. Op Ourtime kun je ook zoeken op woonplaats. Dus dat handig als je 50+ singles in Nijmegen of in de buurt van Nijmegen zoekt.

Uiteraard kun je ook gewoon gezellig in Nijmegen afspreken als jij en je date allebei ergens anders vandaan komen. Nijmegen is perfect voor een eerste date of voor vervolgafspraken. We hebben paar leuke activiteiten op een rij gezet om dating in Nijmegen nóg leuker maken. Leer de stad en elkaar nog beter kennen met onze date tips Nijmegen.

1. Actief daten in Nijmegen: wandelen langs de Waal

Wandelen is perfect als je iets actiefs wilt doen tijdens een date. Het is gratis en het maakt jullie ontmoeting ook wat meer ongedwongen. Als je gaat daten in Nijmegen, kun je lekker langs de Waal slenteren. Een deel van de Waal loopt dwars door de stad, dus dan pik je mooi nog wat van het centrum mee. Slenter zonder plan langs de rivier of kies van tevoren een mooie wandelroute uit. Ga bijvoorbeeld voor de Spiegelwaalwandeling of maak een stadswandeling over de Waalkade.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Rob
Lisette en André
Anja en Klaas
Christian
Emmie & Jos
George en Alie
Ton
Leon
Albert
Arnold
Pierre
Roberto
Klaas en Anja
John (alias)
Ank en Bob
Ton en Sylvia
Wij hebben geen foto’s van ons samen. De voornamen zijn Mariet en Johan
Geert en Ria
Arelies
Arjan en Luciënne

2. Een terrasje pakken op de Grote Markt

De Grote Markt maakt daten in Nijmegen extra gezellig. Op de de Grote Markt in Nijmegen vind je leuke plekjes waar jullie samen een drankje kunnen gaan drinken. Ga lekker op een terrasje zitten bij het prachtige Waaggebouw. Deze werd rond 1612 gebouwd in de Hollandse renaissancestijl, naar een ontwerp van Meester Cornelis Janssen van Delft. Zin in een biertje? Het beste Bier van Nederland 2021 komt uit Nijmegen! Het heet Meander en het is een houtgerijpt wild blond bier met rabarber en zwarte bessenblad.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

3. De parken van Nijmegen verkennen

Een wandeling door het park is altijd een goed idee als je met iemand afspreekt die je via Ourtime hebt leren kennen. Wandelen door het park maakt een eerste ontmoeting vaak wat relaxter. Ga je daten in Nijmegen, dan heb je de keus uit verschillende parken die je gratis kunt bezoeken. Misschien ken je het Kronenburgerpark alleen vanwege het liedje van Frank Boeijen, maar dit park is zeker een bezoek waard. Loop door het gras of over de geasfalteerde paadjes van het Kronenburgerpark langs het hertenkamp, de vijver, de grot met waterval, de oude stadsmuur en de mooie Kronenburgertoren. Ook vinden in het Kronenburgerpark regelmatig evenementen plaats. Het Valkhofpark is het oudste park van Nijmegen en bevindt zich op een heuvel langs de Waal. In dit park vind je de Sint-Nicolaaskapel. Deze kleine kapel is van april tot en met oktober geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Coach Hi, ik ben jouw Ourtime coach. Hoe kan ik je helpen? Zoek

4. Op de fiets daten in Nijmegen

Houden jij en de persoon die je via Ourtime hebt leren kennen allebei van fietsen? Waarom zou je dit dan niet tijdens een date doen? Fietsen is een perfecte manier om Nijmegen te verkennen en tegelijkertijd elkaar beter te leren kennen. In Nijmegen kun je op verschillende plekken gewone fietsen en elektrische fietsen huren. Daarnaast heeft het centrum veel plekken waar je gratis je fiets kunt stallen en zijn er verschillende oplaadpunten voor elektrische fietsen. Voor zo’n € 25 huur je al een Ebike, waarmee je een extra duwtje in de rug krijgt als je een heuveltje op moet. Zo houd je tijdens jullie date in Nijmegen nog genoeg energie over voor andere dingen.

Vind singles met dezelfde interesses Inschrijven

5. Lekker eten tijdens het daten in Nijmegen

Liefde gaat door de maag zeggen ze. Dus ga je daten in Nijmegen, probeer dan zeker de specialiteiten uit deze stad. Het Marikenbrood is daar eentje van. Deze lekkernij bestaat uit krentenbrooddeeg gevuld met amandelspijs, banketbakkersroom, frisse mandarijntjes en kaneelsuiker. Het Marikenbrood is te koop bij verschillende bakkers in Nijmegen (en omgeving), en is een heerlijk tussendoortje terwijl jullie samen door de stad wandelen. Wil je tijdens je date in Nijmegen lekker uit eten? In de benedenstad van Nijmegen en de rest van het centrum vind je goede restaurants. Maar kijk zeker ook even in Nijmegen-Oost voor goede, gezellige eetgelegenheden.

Zin om uit te gaan? Ontmoet onze members persoonlijk tijdens onze Activiteiten Inschrijven

6. Samen genieten van het uitzicht

In Nijmegen kun je op verschillende plekken genieten van een prachtig uitzicht. Beklim bijvoorbeeld samen de toren van de prachtige Stevenskerk. Je kunt de Stevenstoren van maart t/m november voor € 5 per persoon beklimmen. Onderweg naar boven vertelt een gids van het Gilde Nijmegen je wat over de geschiedenis. Eenmaal boven kijk je mooi uit over de stad. Ook vanuit het Valkhofpark heb je trouwens een geweldig uitzicht.

Ourtime is de perfecte manier om mensen te ontmoeten van buiten je bekende sociale cirkel. Klaar om interessante mensen te ontdekken? Niets is onmogelijk! Inschrijven

7. Groen daten in Nijmegen

De Hortus in Nijmegen bestaat uit een Botanische tuin en Theetuin. Je kunt deze tuinen het hele jaar door gratis bezoeken. Perfect voor een originele date in Nijmegen. De tuinen liggen op loopafstand van de universiteit en dus wel buiten het centrum, maar zijn goed bereikbaar. De Botanische Tuin heeft verschillende nagebootste landschappen. Wandel via het knuppelpad door het veenmoeras en loop via een slingerpaadje langs de bergbeek weer naar de vijver beneden. In de Theetuin vind je naast de bloemenborders een grote insectenhotel-heuvel, bijenkasten, een kruidentuin, een deel met Australische planten, een schaduwtuin en kweekvelden. In de kas staan twee succulententafels. Op het terras onder de grote witgele parasol kun je met je date genieten van het uitzicht op de tuin en van een kopje koffie, thee, taart en sap. In de weekenden zijn in de Theetuin regelmatig muziekoptredens en ook zijn er jaarlijks beeldenexposities.

Ourtime-datingapp Het was nog nooit zo eenvoudig om nieuwe mensen te ontmoeten die er klaar voor zijn om nieuwe ervaringen en meer te delen. Je weet maar nooit wie er op zoek is naar iemand zoals jij! Inschrijven

8. Het muZIEum voor (blind) daten in Nijmegen

Het muZIEum is een ervaringsmuseum en staat helemaal in het teken van zien en niet zien. Stap in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven een hele belangrijke rol speelt. Ook kun je vanuit dit museum Nijmegen op een wel heel bijzondere manier ontdekken. Wandel de zogenaamde Ribbelroute van het muZieum en krijg letterlijk een kijkje in de wereld van iemand met een visuele beperking.

Bonustip: succesvolle eerste date in Nijmegen

Ben je van plan om in Nijmegen voor het eerst met iemand af te spreken? Kijk of jullie een gemeenschappelijke interesse hebben. Misschien delen jullie een passie voor kunst of muziek, houden jullie allebei ontzettend van fietsen, wandelen of van lekker eten. Als je dit weet, kunnen jullie daar tijdens de eerste ontmoeting in Nijmegen rekening mee houden.