Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een groot scala aan activiteiten die zich geweldig lenen voor een date, of je nu behoefte hebt aan rust of juist het avontuur wilt opzoeken. We delen hier een greep uit de dingen die je kunt doen, om je te inspireren voor jouw date in Gelderland.

Daten in de Gelderse natuur

Samen bewegen in de buitenlucht of juist rustig op een bankje zitten en kijken naar natuurtaferelen is een geweldige manier om nader tot elkaar te komen. Het biedt ruimte voor lange gesprekken, maar ook de mogelijkheid om in stilte samen te zijn en van elkaars gezelschap te genieten.

Onze tip: combineer een date in de natuur met een picknick.

Zie meer succesverhalen Wil jij je verhaal vertellen? Deel nu jouw verhaal

Dates in Gelderland om tot rust te komen

Wanneer je door de week veel aan je hoofd hebt, wil je in je vrije tijd juist lekker ontspannen. Om iemand goed te leren kennen is rust nodig, dus waarom geen date organiseren waarbij jullie alles kunnen loslaten?

Gelderland biedt genoeg mogelijkheden tot ultieme ontspanning, denk bijvoorbeeld eens aan de volgende opties:

  • Wellnesservaringen bij het Betuws Badhuys, Thermen Bussloo, Zwaluwhoeve of Sanadome zorgen voor ultieme ontspanning in combinatie met de mogelijkheid om uitgebreide gesprekken te voeren. Ga op een badkledingdag of juist niet, afhankelijk van jullie voorkeur.
  • Gaan jullie al een tijdje met elkaar om? Dan is een hotelovernachting in Gelderland een leuk idee om langer tijd met elkaar door te brengen en samen te ontspannen.
Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

Actieve dates in Gelderland

Zit je al genoeg stil en wil je tijdens het daten juist lekker actief bezig zijn? Dan is een date die draait om een specifieke bezigheid een goed idee.

Wandelen, fietsen of hardlopen zijn prima opties, maar je kunt ook gaan voor een iets minder voor de hand liggende date waarbij je echt moet samenwerken.

Hier zijn een aantal opties om op avontuurlijke date in Gelderland te gaan.

Coach Hi, ik ben jouw Ourtime coach. Hoe kan ik je helpen? Zoek

Kunst en cultuur-dates in Gelderland

Bij kunst en cultuur denk je aan musea, maar daar houdt het absoluut niet op. Combineer bijvoorbeeld eens een wandeling in de buitenlucht met een culturele ervaring, zoals een stadswandeling of een bezoek aan een openluchttentoonstelling.

Een kleine greep uit de opties voor een kunstzinnige, culturele date in Gelderland:

  • Het Veluws Zandsculpturenfestijn Garderen is slechts een deel van het jaar open, maar zeer de moeite waard om samen te ontdekken.
  • Paleis het Loo biedt verschillende mogelijkheden, van een wandeling door de paleistuinen tot een museumbezoek en zelfs creatieve workshops.
  • Breng een bezoek aan het Kröller-Müller, ideaal in combinatie met een wandel- of fietstocht door Nationaal Park de Hoge Veluwe.
Vind singles met dezelfde interesses Inschrijven

De beste plekken voor een hapje en een drankje

Hoewel een uitgebreide lunch of diner of een serie drankjes met wat hapjes erbij prima een opzichzelfstaande date kan zijn, kun je in principe alle activiteiten afsluiten met een hapje en/of een drankje. Zo heb je alle tijd om ervaringen uit te wisselen met je metgezel, en kom je erachter hoe het is om langer tijd met elkaar door te brengen.

Een paar opties voor verschillende smaken:

  • Waan je in de Verenigde Staten bij Roadhouse Arnhem en geniet van heerlijke burgers, steaks en spareribs.
  • Ga je voor luxe en wil je eten in een sterrenrestaurant? Dan zit je goed bij De Kromme Dissel.
  • Vegetariër of vegan? Dan is Las Vega de plek voor jullie.

Ben je er klaar voor om te daten in Gelderland en degene met wie je via OurTime contact hebt gelegd beter te leren kennen? Ga ervoor!

Wil je graag eerst even weten wat er in andere steden te doen is? Bekijk dan al onze tips voor dating in Nederland. We hebben bijvoorbeeld ook hele leuke tips voor dating in Amsterdam!