Wanneer je in de buurt van Arnhem woont, of in de stad zelf, is het leuk om samen op date te gaan in deze bruisende stad. Weet je niet zo goed welke activiteiten leuk zijn om samen te doen met jouw date? Je ontdekt hier alle tips rondom dating in Arnhem.

Op kastelenbezoek in de regio van Arnhem

De Veluwe staat bekend om de ‘Gelders Arcadië’: een mooi landschap vol kastelen, landgoederen en buitenplaatsen. Het zijn er wel meer dan honderd! Maak samen een uitstapje naar Huis Zypendaal. Je kunt hier terecht voor een rondleiding door de vertrekken, waarvan de interieurdecoratie deels nog stamt uit de 18e eeuw. Rondom Huis Zypendaal kunnen jullie wandelen en picknicken in het park. Andere aanraders zijn Landgoed Hotel Groot Warnsborn, Landgoed Brondbeek en Park en Kasteel Rosendael in Rozendaal.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Johan
Pieter
Ad
Jos en Carla
Thomas
John (alias)
jelte
Jos
Wim
Jan en Petra
Theo en Gerrie van Leeuwen
Aat en Susan
Albert
Cornelia
Dirk & Andre
Fred
Jilles
Ank en Bob
Rob
Alida & Jaap

Duik de geschiedenis in tijdens een date in Arnhem

De Slag om Arnhem is bij veel mensen wel bekend. Toch is het indrukwekkend om je verder te verdiepen in de gebeurtenissen rondom de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ga samen naar het museum Airborne at the Bridge of het Airborne Museum at Hartenstein. Wandel samen langs de indrukwekkende wandelroutes in de Airborne Region en ontdek tijdens een date in Arnhem de verhalen achter de Operatie Market Garden.

Ourtime: Ontmoet singles van 50-plus op onze datingsite Inschrijven

Ga terug in de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum

Een ander leuk idee voor het daten in Arnhem is een bezoekje aan het Nederlands Openluchtmuseum. Jullie reizen terug in de tijd, tot wel twee eeuwen geleden. De authentieke gebouwen, verhalen en mensen in het museum brengen het verleden weer tot leven. Neem wat lekkers te eten en drinken mee en geniet samen van een dagje uit. Vergeet ook niet een ritje met de tram te maken!

Coach Hi, ik ben jouw Ourtime coach. Hoe kan ik je helpen? Zoek

Ga naar het hoogtepunt van de stad: de Eusebius

Deze activiteit is geschikt voor mensen zonder hoogtevrees. Dus peil eerst bij je date uit Arnhem of hij of zij wel van hoogtes houdt. Durven jullie het allebei aan? Neem dan de lift naar boven en geniet van het uitzicht vanaf de Eusebius. Tijdens het ritje in de lift geniet je al van een panoramisch uitzicht, waarna je vervolgens op 73 meter hoogte over heel Arnhem en omgeving heen kijkt. Ontdek samen de Disney beelden op de toren en stap op de glazen balkons aan de oost- en westkant van de toren. Drink na afloop nog een lekker drankje op een terrasje en geniet na van de date in de hoogte.

Vind singles met dezelfde interesses Inschrijven

Naar Het Nederlandse Wijnmuseum

Hebben jullie dezelfde voorliefde voor wijn? Dan mag een bezoekje aan het Nederlands Wijnmuseum niet ontbreken tijdens het daten in Arnhem. Krijg een indruk van de activiteiten die zich afspelen in een wijnbedrijf. In de ondergrondse kelder, waar het Nederlandse Wijnmuseum is gevestigd, leer je meer over wijngaarden, wijnstokken, het kneuzen en persen van de druiven en de gisting dat tot wijn leidt. Na afloop drinken jullie natuurlijk een lekker glaasje wijn in het wijncafé Jardin en hebben jullie uitgebreid de tijd om te vertellen welke wijn jullie favoriet is.

Zin om uit te gaan? Ontmoet onze members persoonlijk tijdens onze Activiteiten Inschrijven

Dating Arnhem en museumbezoek

Er zijn in en rondom Arnhem veel musea te vinden. Hieronder een greep uit het aanbod:

  • Museum Bronbeek: heeft een vaste expositie over kanonnen, Indische wapens, uniformen en andere aandenken aan de koloniale vaderlandse geschiedenis
  • Museum Arnhem: moderne en hedendaagse kunst komen hier samen, waarbij de nadruk ligt op kunst uit de 20e eeuw
  • Vliegbasis Deelen: het terrein is in handen geweest van de Nederlanders, Duitsers en Canadezen en werd gebruikt als militair vliegveld. Nu ontdek je er de geschiedenis van de luchtoorlog van 1940 – 1945.
Ourtime is de perfecte manier om mensen te ontmoeten van buiten je bekende sociale cirkel. Klaar om interessante mensen te ontdekken? Niets is onmogelijk! Inschrijven

Wandelen en picknicken in Park Sonsbeek

Ontvlucht de drukte van de stad en kom tot rust in park Sonsbeek. Wandel samen door het schitterende park en rust uit op een van de bankjes. Of neem een kleedje mee en een picknickmand vol lekkers om samen van te proeven. Als het zonnetje schijnt, is het heerlijk vertoeven in het park. En je hebt gelijk de tijd om een aantal vragen te stellen aan je date.

Ourtime-datingapp Het was nog nooit zo eenvoudig om nieuwe mensen te ontmoeten die er klaar voor zijn om nieuwe ervaringen en meer te delen. Je weet maar nooit wie er op zoek is naar iemand zoals jij! Inschrijven

Op watersafari met De Blauwe Bever

Stap samen op het safarischip De Blauwe Bever en vaar over de Neder-Rijn vanaf Arnhem richting Culemborg. Vanaf het open schip hebben jullie goed uitzicht over het water. De gids aan boord vertelt jullie meer over de rivier en neemt jullie mee op safari te voet in de oevergebieden. Tussendoor hebben jullie tijd om elkaar beter te leren kennen, tijdens een kopje koffie in de besloten benedenhut.

Beleef de Giro Etappe Arnhem

Ga samen een lekker stuk fietsen. Volg een deel van de derde etappe Nijmegen – Arnhem. Tijdens de route, die net als bij de Giro d’ Italia, langs rivieren gaat, hebben jullie mooie uitzichten vanaf de dijken over de uiterwaarden. Tijdens de gezellige fietstocht is er tijd genoeg om van de fiets te stappen om ergens wat te eten en te drinken. Zo wordt een sportief dagje met het aangename gecombineerd.

Wandelen en puzzelen tegelijkertijd

Vind je date het leuk om een puzzel op te lossen en houdt hij of zij ook van wandelen? Dan is geocachen een leuke activiteit om je date uit Arnhem mee te verrassen. Geocachen is een vorm van schatzoeken, maar dan voor volwassenen. Met je telefoon kun je bijvoorbeeld de stadswandeling in Arnhem doen, waarbij je loopt van coördinaat naar coördinaat. Onderweg moeten jullie vragen beantwoorden, de antwoorden leiden jullie naar het eindcoördinaat: daar ligt de schat verstopt.

Ontmoet andere singles tijdens het daten in Arnhem

Ben je nog op zoek naar een leuke single in Arnhem, maar weet je niet goed waar je moet zoeken? Schrijf je dan in op Ourtime, de datingsite voor serieuze vijftigplussers. Na het inschrijven maak je een profiel aan, met foto’s en informatie over jezelf zoals je interesses. Vervolgens kun je jouw zoektocht online beginnen. Spreekt een profiel je aan? Dan start je een gesprek via de chat. Spreek samen af voor een leuke date in Arnhem en kijk of jullie een klik hebben. Ook tijdens events via Ourtime kun je leuke andere singles tegenkomen. Maakt het niet uit waar je date vandaan komt? Kijk dan op de pagina’s daten in Nederland en Daten in Amsterdam voor meer informatie.