Amersfoort ligt in het oosten van de provincie Utrecht en telt ruim 150.000 inwoners. Het is dan ook geen verrassing dat er in deze stad ook genoeg leuke 50+ singles zitten te wachten op iemand waar ze de rest van hun leven mee kunnen delen. Via OurTime kom je in contact met singles uit de buurt. In een veilige online omgeving leg je het eerste contact, maar na verloop van tijd wil je elkaar natuurlijk ook in het echt ontmoeten. Wat kan je doen tijdens je date in Amersfoort? Lees snel onze inspiratietips voor vijftigplussers en bereid jezelf voor op een geweldige date in een bijzondere stad.

Als je bekend met de omgeving van Amersfoort dan weet je al dat er de stad vele pareltjes heeft die je samen kan ontdekken. De stad heeft veel gezellige, historische straatjes, monumenten en grachten. Je hebt als je door Amersfoort loopt dikwijls het gevoel alsof de tijd even heeft stilgestaan. De Nederlandse geschiedenis stroomt door de aderen van de straten. Het is dan ook geen verrassing dat Amersfoort ideaal is om je date mee naartoe te nemen. Welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen en wat kan je allemaal doen?

Date activiteiten voor ouderen in Amersfoort

In Amersfoort is heel veel te doen. Ga je op date naar deze stad dan vind je een scala aan activiteiten die je als vijftigplusser kan ondernemen. Deze activiteiten variëren van sportief, actief, spannend tot romantisch en rustiger. Waar de voorkeur naar uitgaat is natuurlijk persoonlijk, maar een ding is in ieder geval zeker: in Amersfoort is er altijd genoeg te doen. Ook als je naar deze stad op date gaat. Heb je wat inspiratie nodig voor een super date in Amersfoort? Lees dan snel verder, want we hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rij gezet.

1. De Nieuwe Stad

De Nieuwe Stad van Amersfoort vind je direct aan de Eemhaven. Bijzonder aan deze stad is dat het een mix is van oud en nieuw. De Nieuwe Stad heeft meerdere authentieke en geschiedenisrijke locaties die je kan bezoeken. Daarnaast kan je hier genieten van ambachtelijke winkels, bijzondere musea en prachtige plantsoenen. De Nieuwe Stad van Amersfoort is ideaal om je date mee naartoe te nemen. Tijdens de stadswandeling is er alle tijd om een goed gesprek te voeren en elkaar beter te leren kennen. Na de ontdekkingstocht is er genoeg ruimte voor een hapje en drankje in een van de hippe cafés die De Nieuwe Stad te bieden heeft.

2. Dierenpark Amersfoort

Oud of jong. De dierentuin verveelt nooit! Dus als je op date gaat naar Amersfoort, dan kun je het welbekende dierenpark natuurlijk niet overslaan. Tijdens je date geniet je van de talloze bijzondere diersoorten. De wandeling door het dierenpark geeft jullie alle tijd voor een goed en persoonlijk gesprek. Heb je van al dat praten en lopen toch best wel trek gekregen? Dierenpark Amersfoort heeft meerdere eet- en drinkgelegenheden om even rustig bij te komen. Zo kunnen jullie rustig verder praten, maar dan onder het genot van een kopje koffie en puntje appeltaart. Ook zullen de grappen en grollen van de dieren genoeg opleveren om over te praten.

3. Wijnproeverij

Zuster Marquax is de naam van een bijzondere wijnbar in het stadsklooster Mariënhof. Hier boek je wijnproeverijen, wijncursussen en kan je zelfs een potje Jeu de Boules spelen in de historische kloostertuinen van het pand. Een wijnproeverij is geweldig als date voor de echte wijnliefhebbers. Je kan de proeverij als je wil combineren met een rondvaart, wandeling of smakelijk diner. Zo is je date in Amersfoort helemaal compleet.

4. Rondvaart date Amersfoort

Ontdek Amersfoort tijdens een date op het water. Een rondvaart door Amersfoort voert je door de historische grachten van de stad. Tijdens de vaart kom je langs bijzondere monumenten als de Onze Lieve Vrouwetoren, de waterpoort Monnikendam en het Huis met de Paarse Ruitjes. De gids vertelt jullie in de tussentijd alles over de rijke geschiedenis van de stad. Dit is een heerlijke manier om op een rustig tempo kennis te maken.

5. Wat kun je nog meer doen tijdens je date in Amersfoort?

In een bruisende stad zoals Amersfoort is natuurlijk nog veel meer te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leerzame workshop? In Amersfoort zijn er een tal van cursussen en workshops die je met je date kan volgen. Denk aan een barista workshop of een cursus schilderen. Daarnaast is er in de stad voldoende te doen voor de actieve vijftigplusser. De stad organiseert het hele jaar door diverse sportevenementen. Je kan zelf ook actief doen door te suppen op de Amersfoortse grachten. Iets wat door de jaren heen een enorme trend is geworden in Nederland.

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Jan en Petra
Wil
Alfred
Erik
Arjan en Luciënne
Eric en Nicoline
Pieter
Jos
Ton en Laura
Ruud
Yolanda & Peter
Wij hebben geen foto’s van ons samen. De voornamen zijn Mariet en Johan
Aat en Susan
Albert
Nina (Dity)
Anja en Klaas
Wim
George en Alie
Alida & Jaap
Geert en Ria

Op zoek naar een single uit Amersfoort?

Op OurTime vind je talloze singles uit Amersfoort en omgeving. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf inschrijven. Vanaf dat moment kan je actief op zoek naar een leuke date uit de omgeving. Via de chat leg je het eerste contact en leer je elkaar steeds iets beter kennen. Is het moment daar dat jullie er klaar voor zijn om elkaar te ontmoeten? Dan kan je met je er met je date op uit richting het prachtige Amersfoort. Met de bovenstaande tips voor leuke dingen die je kan ondernemen heb je in ieder geval genoeg inspiratie voor een leuke, actieve, leerzame en romantische date.