Heb je een date op de planning staan? Wat leuk! Misschien ben je wel nog op zoek naar een goed idee voor jullie date, en laten we daar nou al te graag bij willen helpen. Via Ourtime kom je niet alleen in contact met leuke 50+ singles in Friesland (en de rest van het land), maar geven we je ook de beste tips om je date te laten slagen. Zijn jullie bijvoorbeeld allebei natuurliefhebbers? Dan zijn er allerlei bijzondere, groene plekken voor dating in Friesland. Ga je liever een hapje eten en wat imposante gebouwen bekijken? Dan is een dagje stad misschien een beter idee. Kom erachter wat je date leuk vindt en neem dat mee in je keuze.

Ben je nog op zoek naar een leuke man of vrouw van boven de 50 om mee te gaan daten in Friesland? Dan ben je hier óók op de juiste plek. Via onze datingsite vind je namelijk veel leuke singles in Friesland, waar je op een eenvoudige manier contact mee kunt leggen. Dat gebeurt overigens geheel op jouw eigen tempo. Als je op Ourtime een kijkje neemt, weet je sowieso al dat de ander single is en in je omgeving woont, maar kun je elkaar ook alvast in onze veilige omgeving leren kennen. Aanmelden is gratis, dus als je openstaat voor een leuke date, raden we je zeker aan dit te doen. Wat je vervolgens op ons datingplatform doet, dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen en is geheel vrijblijvend. Heb je een leuk nieuw iemand leren kennen? Dan komen onderstaande tips misschien toch van pas.

Uitwaaien aan zee

Zo ongeveer de helft van de Friese provinciegrens eindigt in de zee en het IJsselmeer, waardoor Friesland tal van leuke date-ideeen biedt aan het water. Bezoek bijvoorbeeld eens Harlingen, waar je typisch Friese charme combineert met een rustgevende strandwandeling en vervolgens ook ruime keus hebt voor een verfrissend drankje of relaxte opwarmsessie. Zo leren jullie elkaar wel kennen. Voor extra avontuur zouden jullie zelfs een boottocht naar Terschelling kunnen nemen, om een dagje echt weg te zijn.

Ook in Makkum komt het beste van Friesland samen: van de meest pittoreske huisjes direct aan het water, tot scheepswerven, vishandels en het bekende Makkumer Aardewerk. Op een zomerdag kun je er heerlijk genieten op het openbare Makkum Strand. Een dagje langer blijven is overigens ook geen probleem, mochten jullie elkaar al even kennen: in Makkum vind je diverse charmante accommodaties met uitzicht over het IJsselmeer.

Friesland dating in de natuur

Voor een combinatie van water en groene natuur bezoeken jullie Nationaal Park Lauwersmeer, op de rand van Friesland en Groningen. Dit bijzondere natuurreservaat is nog heerlijk ongerept; zelfs het plaatsje Lauwersoog is pas na 1969 ontstaan. In het park heb je diverse wandelpaden en kun je tevens een rondvaart boeken.

Eigenlijk is Friesland één en al prachtige, ongerepte natuur, maar dat hoeven we jou niet te vertellen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een dagje op en rond het Sneekermeer, eventueel gecombineerd met een diner in het altijd gezellige Sneek. Of een middag Nationaal Park de Alde Feanen, tussen Drachten en Leeuwarden.

Bruisende steden voor je Friese date

Friesland is echter méér dan alleen natuur, en voor wie graag wat leven in de brouwerij heeft, is een date in Heerenveen, Sneek, Leeuwarden of Drachten een uitkomst. Zeker Leeuwarden leent zich ideaal voor een spontaan moment zonder concreet plan: je hopt er zo van het ene naar het andere café, bekijkt tussendoor de authentieke panden onderweg en leert die speciale persoon nog beter kennen in een gezellig restaurant ter afsluiting. Loop je liever niet te veel? Boek dan een rondvaart over de grachten om Leeuwarden eens van een andere kant te zien. Qua restaurants kun je alle kanten op, dus tast zeker even af wat je date leuk zal vinden. Tip: vergeet de Kleine Kerkstraat niet, een van de charmantste straatjes van de stad.

In Sneek vind je een historische binnenstad, die zelfs is aangesteld als beschermd stadsgezicht. Hier vind je kronkelende straatjes, stijlvolle grachten en uiteenlopende cafés en restaurants, waardoor je het prima op de bonnefooi kunt bezoeken. Wil je toch iets meer planning? Bezoek dan eens het Fries Scheepvaart Museum, de Martinikerk of distilleerderij Weduwe Joustra.

In Heerenveen kun je naast gezellige horeca een bezoek brengen aan de imposante kunstcollectie van Museum Belvédère of voor wat meer activiteit aan een escape-spel deelnemen. Drachten is dan weer ideaal voor wie dating in Friesland lekker gemoedelijk wil houden: eigenlijk is het namelijk niet eens een stad, maar een groot dorp – mét een modern randje.

Daten in Friesland zonder gedoe

Als je een betekenisvolle connectie wil vinden in Friesland, zet je via Ourtime eenvoudig de eerste stap. Je komt via onze datingsite makkelijk in contact met gelijkgestemde singles van 50 jaar en ouder, en ziet direct welke interesses jullie delen. Op basis van die interesses zorgen wij ervoor dat jullie elkaar opvallen, zodat er sneller een match wordt gevonden. Aanmelden bij Ourtime is gratis, zodat je direct een kijkje kunt nemen of het je bevalt. Online daten via ons platform is verder veilig en gebeurt geheel op jouw tempo, maar is bovenal natuurlijk heel erg leuk. Meld je vrijblijvend aan en begin met dating in Friesland.

Alvast ideeën opdoen voor de volgende date? Kijk dan eens bij onze tips voor daten in Nederland, of als we alvast een suggestie mogen doen: dating in Amsterdam!

Leeuwarden Ben je een vijftigplus single en op zoek naar leuke date activiteiten voor vijftigplussers in Leeuwarden? Zoek dan niet… Date Leeuwarden: daten en activiteiten voor vijftigplussers in Leeuwarden →
Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Ellen
piet
Ton en Sylvia
Han
Jan en hanny
Roberto
Arelies
Sarah en Dirk
Erik
Christian
Robert
Adriaan Jan
Ton & Jenny
Hennie en Conny
Jac
Rob en Fem
Dirk & Andre
Alfred
Trudy
Max

Meer bijeenkomsten in onze provincies...

Gelderland Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een groot scala aan activiteiten die zich geweldig lenen… Dating Gelderland: date-acitiviteiten voor 50-plussers in Gelderland →
Limburg Ga je binnenkort op date in Limburg en zoek je nog wat leuke tips? We helpen je graag een handje verder. Limburg is… Dating Limburg: date-activiteiten voor 50-plussers in Limburg →
Utrecht Hoe vind je leuke 50-plus singles in Utrecht of omgeving enzo die ene persoon die bij jou past? Hoe zet je de eerste… Daten Utrecht: Ontdek Ourtime voor een leuke 50-plus date Utrecht →