Je hebt al enige tijd leuk contact met die ene leuke single uit Almere en jullie hebben besloten om samen op date te gaan? Dat is heel leuk en natuurlijk ook een beetje spannend. Daarnaast rijst natuurlijk de vraag: wat gaan jullie op de date doen? In Almere is er op het gebied van dating genoeg te beleven, maar welke activiteiten zijn geschikt voor de vijftigplusser en ook nog eens leuk om samen te ondernemen?

Almere is een stad in de provincie Flevoland. Met ruim 200.000 inwoners zijn er genoeg singles die, net zoals jij, op zoek zijn naar een serieuze partner. Via OurTime kom je gemakkelijk in contact met die ene leuke Almeerder of Almeerse met wie je op date kan gaan.

Dating in Almere: wat valt er te doen?

Als het aankomt op activiteiten voor op date zijn er eigenlijk maar een paar vuistregels:

Het is belangrijk dat jullie iets gaan doen wat jullie beiden leuk vinden; er moet ruimte zijn om elkaar te leren kennen en het is bij voorkeur niet te luidruchtig of druk. Afhankelijk van hoe vitaal jullie beiden nog zijn kan er gekozen worden voor een actieve of ietwat rustigere date. Gelukkig biedt Almere genoeg opties voor beide, maar wat kan je zoal gaan doen op de eerste date en wat valt er zoal te doen in deze omgeving? We hebben een paar geschikte Almeerse date-activiteiten voor je op een rij gezet.

1. Op date in de natuur van Almere

Almere heeft niet één, maar meerdere prachtige bossen waar je met je date doorheen kan struinen. De rust van de natuur geeft jou en je date niet alleen de gelegenheid om de Almeerse natuur, maar ook elkaar te leren kennen. Kom oog in oog te staan met edel- en damherten in het Oostvaardersbos of ga romantisch picknicken in het Wilgenbos. Zijn jij en je date fanatiek in vogels spotten? Dan is een wandeling langs de Lepelaarplassen een gegarandeerd succes. Vergeet alleen je verrekijker niet!

2. Amusement

Almere telt meerdere theaters en dankzij dit ruime aanbod is er voor iedereen wel een leuke show te vinden. Ook voor jou en je date. Ga bijvoorbeeld eens voor een avond cabaret om samen met je date te lachen. Afsluitend doe je een drankje en/of hapje in een van de theatercafés. Zo heb je ook nog genoeg tijd om met elkaar te praten, elkaar beter te leren kennen en de show te bespreken.

3. Dating in Almere jungle

Het maakt niet uit hoe oud je bent. Een dagje dierentuin verveelt nooit! En laat Almere nu over een van de leukste dierenparken van Nederland beschikken. Almere Jungle geeft jou en je date de gelegenheid om unieke planten en dieren te bewonderen. Ga samen op ‘wereldreis’ en kom meer te weten over verschillende continenten en de dieren die hier leven. Tijdens de wandeling of onder het genot een kopje koffie is er genoeg tijd om elkaar te leren kennen.

4. Naar de film

De bioscoop is een populaire locatie voor een (eerste) date. Met een ruim aanbod aan filmhuizen ben je op het gebied van dating in Almere de keuze te rijk. Samen naar de bioscoop gaan is perfect als je iets leuks zoekt om te doen voor of na een diner. Tijdens de film kan je namelijk niet heel veel praten. Toch gaat er niets boven samen genieten van een goede film in het pikkedonker.

5. Eten en drinken in Almere

Almere heeft meerdere, romantische restaurants waar je het hart van je date kan veroveren. Dit doe je natuurlijk onder het genot van een uitmuntend diner voor twee en een goed glas wijn. Uit eten gaan is nog altijd date-activiteit nummer een. Niet zonder reden, want terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd kom je ook alles over je date te weten. Je kan diner dating in Almere ook combineren met een andere, leuke activiteit. Perfect voor als de date niet lang genoeg mag duren. Dit is zeker het geval als blijkt dat het toch wel heel erg goed klikt tussen jullie twee.

6. Andere leuke activiteiten voor de vijftigplusser

In Almere vind je een heel scala aan activiteiten die je als vijftigplusser kan ondernemen. Deze variëren van actief tot rustig, romantisch of een combinatie hiervan. Ga bijvoorbeeld gezellig bowlen bij Bowling Almere of huur samen een bootje bij Haddock. Tijdens jullie vaart over het Almeerse kanaal kan je op verschillende plekken aanmeren om te picknicken of om de omgeving te verkennen. Heb je zin in wat meer actieve of spannende date? Neem een prive dansles bij Danscentrum de Groot of probeer samen te ontsnappen uit een escaperoom. Met een beetje creativiteit en research kom je al een heel eind. Ook op het gebied van dating in Almere. Succes!

Ze ontmoetten elkaar op Ourtime. Wees de volgende!
Pierre
John
Harmen en Roos
Ben en Marianne
Max
Froukje
Harry en Anna
Nina (Dity)
Rob en Fem
ton uit schoonhoven
Hilde en Erik..
Rob
Albert
Jan en Martine
Ellen
George en Alie
Anja en Rob
Han
Alfred
Theo en Gerrie van Leeuwen

Singles ontmoeten Almere

Op OurTime zitten er duizenden 50+ singles uit Almere te wachten op iemand waar ze serieus mee kunnen gaan daten. Geef in je profiel aan dat je op zoek bent naar een date uit Almere of maak gebruik van de uitgebreide zoekfunctie om onze singles te leren kennen. De ware liefde is slechts een muisklik bij je vandaan. Schrijf jezelf dus vandaag nog in om in contact te komen met een van deze leuke vrijgezellen, zodat ook jij snel met je favoriete persoon uit Almere op date kan gaan.

Wil je liever op een andere plek in Nederland daten, waar je misschien nog even geen bekenden tegenkomt? Ontdek dan hier wat je allemaal kunt doen op een date in bijvoorbeeld Amsterdam!