Betrouwbaar en Veilig

Ourtime zet zich in voor jouw veiligheid

VEILIG DATEN

Ourtime zet zich in voor jouw veiligheid

Bescherming van persoonsgegevens

Jouw persoonlijke gegevens zijn strikt vertrouwelijk (e-mailadres, telefoonnummer, echte identiteit).

Bestrijding van cyberpesten

Bij Ourtime spreken we van cyberpesten wanneer iemand herhaaldelijk berichten stuurt naar dezelfde persoon, zonder dat de ander reageert.

Deze berichten kunnen de gevoelens en de waardigheid van de ander schaden door het herhaaldelijke karakter en door de inhoud ervan, als die beledigend, discriminerend en lasterlijk of ongewenst seksueel getint is.

Om dit soort gedrag tegen te gaan, moet iedereen zich aan onze regels houden:

Als je opdringerige berichten ontvangt of berichten waarbij je je ongemakkelijk voelt, kun je dit als volgt bij ons melden om onmiddellijk een eind te maken aan deze situatie:

100% gecontroleerde profielen

Houd zelf de controle

Betrouwbaar

Veilig daten

Onze prioriteit is de veiligheid van onze Members. Iemand voor de eerste keer ontmoeten is spannend en leuk, maar jouw veiligheid is het belangrijkste. Hoe je Ourtime ervaart heb je helemaal zelf in de hand, er zijn bepaalde veiligheidsrichtlijnen waar je je zowel online als offline aan hoort te houden tijdens het daten.

Lees de tips en de informatie die hieronder zijneergegeven. In het belang van je eigen veiligheid en welzijn raden wij je sterk aan om deze richtlijnen te volgen. Ga echter af op je eigen gevoel, want je bent zelf het beste in staat om je eigen veiligheid te beoordelen en deze richtlijnen zijn niet bedoeld als vervanging van je eigen inschattingsvermogen.

 

Online gedrag

 

Financieel: bescherm je financiën & stuur nooit geld of financiële informatie

Reageer nooit op verzoeken die je vragen om geld op te sturen, in het bijzonder naar het buitenland of door middel van een overschrijving. Meld deze verzoeken onmiddellijk aan ons, zelfs als de persoon in kwestie beweerd dat het noodgeval is. Het overmaken van geld is hetzelfde als het geven van contant geld: de zender heeft geen enkele bescherming tegen het verlies en het is bijna onmogelijk om deze transactie terug te vorderen, ongedaan te maken of het op te sporen na verzending.

Bescherm je persoonlijke gegevens
Geeft nooit persoonlijke informatie zoals: sofinummer, creditcardnummer, bankgegevens, je werk of huisadres aan mensen die je niet kent of niet persoonlijk hebt ontmoet.

Let op: Ourtime zal nooit om je gebruikersnaam en wachtwoord vragen in een e-mail. Mocht je iets hebben ontvangen, meld dit direct aan ons.

Wees web wijs

Houd al je gesprekken op het Ourtime-platform terwijl je de ander leert kennen. Op gesprekken via Ourtime zijn onze filters voor veilig chatten van toepassing (meer informatie). Gebruikers met slechte bedoelingen proberen vaak meteen om het gesprek te verplaatsen naar sms, berichtenapps, e-mail of telefoon.

Meld verdacht gedrag

Je kunt hier een melding maken als iemand onze gebruiksvoorwaarden schendt. Voorbeelden van het schenden van onze voorwaarden:

 

Offline gedrag

Voor het eerst elkaar in het echt ontmoeten is spannend, maar neem altijd voorzorgsmaatregelen en volg de richtlijnen hieronder. Deze helpen je om veilig te blijven tijdens deze dates:

Kennismaking

Bouw op ons platform een goed contact op voordat je samen op date gaat. Mensen met slechte bedoelingen pushen vaak om de communicatie buiten het platform voort te zetten.

Ontmoet elkaar op een openbare plek

Heb je besloten dat je iemand genoeg vertrouwt om hem of haar in het echt te ontmoeten, spreek dan af op een openbare plaats waar ook andere mensen zijn. Spreek nooit direct bij iemand thuis af. Het is prima om eerst alleen een drankje te doen. Als er een match is kan je altijd nog besluiten om er een etentje aan vast te plakken.

Vertel je vrienden of familie wat je plannen zijn

Informeer een vriend of familielid wat je plannen zijn en waar je naartoe gaat. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon is opgeladen en dat je deze bij je draagt.

Je vervoer van en naar de locatie

Houd zelf de controle en zorg voor je eigen vervoer. Mocht de date niet lopen zoals je had verwacht, dan bepaal je zelf wanneer je weg gaat en ben je niet afhankelijk van je date.

Blijf nuchter

Consumptie van alcohol en/of drugs kan je beoordelingsvermogen beïnvloeden en je mogelijk in gevaar brengen. Het is belangrijk om een heldere geest te hebben en houden tijdens je date. Wees ervan bewust dat mensen die een slechte intentie hebben, zullen proberen je te drogeren door iets in je drankje(s) te stoppen.

Gezondheid

Ourtime heet iedereen welkom en wil dat Members een gezonde relatie kunnen opbouwen. Een belangrijk aspect van een gezonde relatie – gevormd op Ourtime of op een andere manier – is zorgen voor een goede seksuele intentie en veiligheid. En als Member zijnde van Ourtime is het jouw verantwoordelijkheid om de volgende richtlijnen tot je te nemen, mocht je kiezen om seksuele gemeenschap te hebben:

Bescherm jezelf

Zorg dat jij of je partner goede bescherming gebruikt als je seksuele gemeenschap hebt. Condooms en andere voorbehoedsmiddelen kan het risico verminderen van het doorgeven van soa’s zoals HIV. Je kunt echter nog steeds bepaald soa’s zoals herpes of HPV door huidcontact overdragen of krijgen van je partner, zelfs bij het gebruik van een condoom. Neem de maatregelen die passend zijn voor de situatie.

Wees open en eerlijk

Het is volkomen normaal om en gesprek te openen met je partner over je seks voordat er seksuele gemeenschap plaatsvindt. Alle onderwerpen, zoals het seksuele verleden, het aantal bedpartners, de laatste keer seks en de laatste keer dat jullie je hebben getest op soa’s, kunnen open besproken worden. Veel soa’s zijn te genezen of te behandelen. Mocht een van jullie een soa hebben die behandelbaar is, dan is het goed om beide behandeld te worden om te voorkomen dat jullie opnieuw besmet raken van elkaar. Het is belangrijk om deze open en eerlijke gesprekken samen te hebben.

Vaccineren

Door vaccinatie is het mogelijk om het risico op soa’s te beperken. Maak een afspraak met je arts of een professional bij een seksuele gezondheidskliniek voor meer informatie.

Weet waar je staat

Sommige soa’s vertonen geen symptomen. Het is daarom van belang om je regelmatig te laten testen voor je eigen gezondheid en het helpen voorkomen van het verspreiden van soa’s. Vraag na het testen een kopie van de testresultaten zodat je zeker bent van de je gesteldheid.

Voor verdere hulp, ondersteuning of advies:In het geval dat er iets gebeurd, bel dan onmiddellijk 112. Onder noodsituaties vallen onder andere een dreiging van geweld, seksueel geweld of als jouw gezondheid of van iemand anders in gevaar is.

Als er iets is gebeurd en je hebt behoefte aan hulp, ondersteuning of advies met betrekking tot fysiek of seksueel geweld dan kun je contact opnemen met onderstaande meldpunten:

Verkrachting of aanranding – Centrum seksueel geweld

24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0188

www.centrumseksueelgeweld.nl

Ongewenst zwanger

Van 09:00 – 23:00 bereikbaar op het telefoonnummer 0800-4400003

www.siriz.nl

Slachtofferhulp bij huishoudelijk geweld

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 -17-00 op het telefoonnummer 0900-0101

www.slachtofferhulp.nl

Mocht je iemand tegen komen die ingaat tegen onze gebruiksvoorwaarden dan kun je hier een melding maken.